Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Tieto 4 rady vám pomôžu mať v byte príjemne chladno

Zastrite žalúzie

Začneme s celkom jasnou a jednoduchou radou a tou je zastrenie všetkých žalúzií, teda vnútorných aj vonkajších. Budete sa cítiť síce ako v nore, ale váš príbytok skvele odizolujete od vonkajších horúčav. 

Tepelné spotrebiče

Skúste sa vyhnúť pečeniu a varte len ráno, alebo večer, kým je ako tak znesiteľne. Pokiaľ súrne nepotrebujete žiadny tepelný spotrebič, nepoužívajte ho.

sporák s panvicou
Photo by Ela Haney from Pexels

Inteligentné vetranie

Človeku by mohlo napadnúť otvoriť okno a začať vetrať práve vtedy, keď mu je teplo. To je ale chyba! Cez deň sa vám dovnútra dostane tak jedine ohriaty vzduch. Preto radíme, vetrajte len ráno, po daždi, alebo počas noci. Zídu sa vám na oknách aj siete proti hmyzu, ktoré pokiaľ nemáte, tak zvažujte ich nainštalovanie, pretože je dosť otravné keď vás okrem tepla ubíjajú aj komáre.

Ľadový ventilátor

Ventilátor sám o sebe ochladí len na okamih, keďže vzduch v miestnosti neochladí, ale len rozprúdi. Ale, pokiaľ pred neho dáte misku s ľadom a necháte ho chvíľu rozfúkavať, budete prekvapení. Nielen, že sa budete cítiť fajn keď bude na vás práve fúkať, ale aj keď ho vypnete. Celková teplota v izbe totiž klesne.

ventilátor
Obrázok od PublicDomainPictures z Pixabay

Aby sa v lete neroztopili aj vaši známi, zdieľajte s nimi tento článok, prípadne, ak máte aj vy nejaké tipy a rady, o ktoré by ste sa chceli s nami podeliť, určite ich uverejnite v komentári.

DoDo 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie