Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

5 pravidiel vintage štýlu – teraz ho rozoznáte vždy a všade

Vintage je magický a inšpirujúci. Je to najmä kvôli tzv. ,,used“ vzhľadu. In je všetko to, čo vyzerá používane a ,,ošúchane“. Jedným z hlavných znakov tohto štýlu sú unikátne dekorácie. Vintage štýl sa v poslednej dobe skutočne rozmohol po celom svete – je súčasťou domácností, kaviarní, reštaurácií a veľkým trendom je aj vintage v módnom priemysle. 

Skorodovaná oceľ, starý look, použité dosky a latky či historické budovy, nás síce vracajú späť v čase, avšak ak ich zakomponujete do moderného interiéru, máte vyhraté. Duch industriálneho moderného looku sa ruka v ruke prelína s prírodnými materiálmi a práve z toho vzniká unikátny vintage štýl. 

Prinášame vám 5 základných pravidiel, ktorých keď sa budete držať, bude z vás vintage profesionál. 

1. Kombinujte farby – vintage je klasika a k tej partia neutrálne odtiene a zemité tóny.
Vintage však miluje mix farieb. Správnou voľbou bude kombinácia so zelenou, modrou, oranžovou, žltou, ale i akvamarínovou alebo tyrkysovou, čo môže výborne fungovať, v kombinácii s takouto výraznou vintage skriňou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?Lindsay (@thefarmhouseeclectic),

2. Spojte staré a nové – nezabúdajte, že vintage štýl úžasne vynikne najmä v kombinácii starých a nových kúskov. Kombinujte teda starý nábytok s novým, je to základný princíp tohto štýlu. Kovové lampy v kuchyni v ,,old school“ vzhľade a drevo, je tou správnou voľbou.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa DIY Farmhouse Home Decor (@citygirlmeetsfarmboy),

3. Povedzte príbeh – predpokladom pre dokonalý vintage štýl, musí byť interiér, ktorý má dušu a charizmu. Povedzte príbeh vašim nábytkom, avšak nie s prílišnou nostalgiou ani romantickým efektom. Táto komoda by toho pravdepodobne vedela veľa porozprávať.  

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Iván Díaz | Interiorista (@lasimpliciteinteriorismo),

4. Spomínajte – vintage interiér je perfektnou voľbou pre ľudí, ktorí si chcú všetko pamätať, milujú spomienky a fotografie. V žiadnej vintage obývačke nesmú chýbať rámy s fotkami, ideálne v čierno-bielej alebo sépiovej, ktorá dodá ten správny vintage nádych. Charakteristickým prvkom sú aj staré obrazy, a to aj niekoľko na jednej stene. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Haley Miller (@themillerswifedesign),

5. Dekorujte – vyhrajte sa s dekoráciami a ozdobami. Rozhodnite sa, či vo vašom interiéri zvíťazia staré dekorácie alebo dáte prednosť tým modernejším. Nezabúdajte ani na suveníry a pamiatky z ciest. Dobrou voľbou sú aj nápisy na dreve a drevených tabuľkách. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Vintagemarketdaysofnegeorgia (@vintagemarketdaysnegeorgia),

Hovorí sa, že domov je tam, kde začína váš príbeh. Budeme radi, keď váš domov bude inšpirovaný aj vintage štýlom, ktorý dáva množstvo priestoru na vytvorenie vášho vlastného príbehu. 

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie