Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Najnovšie záhradné trendy

Visiace rastliny

Zdá sa vám, že v záhrade nemáte dostatok miesta pre všetky rastliny a kvety, ktoré by ste v nej chceli mať? Jednoducho ich aj s črepníkom zaveste do vzduchu a ušetrite tak značný priestor. Je dôležité spomenúť, že črepníky, ktoré na rastlinky použijete, môžu mať rôzne farby a tvary, čím dokážu oživiť celú záhradu. Na zavesenie sa používajú tradičné keramické črepníky alebo modernejšie priesvitné, ktoré pripomínajú rôzne priestorové geometrické útvary, či nevyužité sklenené poháre od zaváranín. S výsledným vzhľadom sa tak môžete do sýtosti vyhrať.

Záhradné atrakcie

Určite sa ešte pamätáte, ako ste ako malé dieťa túžili po domčeku na strome alebo stromovej hojdačke. Hoci to znie prekvapivo, záhradným trendom sú v tomto roku aj takéto záhradné atrakcie. Prečo sa teda nevrátiť do detských čias či splniť sen svojho dieťaťa a niečo takéto v záhrade zrealizovať?
Drevený domček na strome sa môže stať aj vašim miestom na oddych a relax, pričom si ho môžete dizajnovo prispôsobiť k zvyšku záhrady. Zaujímavé sú rôzne farebné kombinácie, ale aj prirodzená farba dreva. Stromová hojdačka či šmýkačka zase určite spestrí hry s vašimi deťmi a čas strávený v záhrade.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jack and Violet (@jackandviolet_design),

Divokosť

Dokonale upravené záhrady, kde bol trávnik pokosený podľa pravítka a každá rastlina rástla rovno, sme už všetci určite videli. V súčasnosti je ale štýlový presný opak – nedokonalýneupravovaný vzhľad. V takejto divokej záhrade rastliny rastú tak, ako im to je prirodzené, čím vzbudzujú pocit absolútnej voľnostiPokiaľ si takúto záhradu chcete vytvoriť aj u vás doma, snažte sa vyvarovať zbytočnému koseniu a zastrihávaniu kríkov. Úprava trávnika a krov postačí raz za mesiac.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sherri Silverman (@sherrisilverman),

Ekologická udržateľnosť

Téma ekológie a správneho využívania zdrojov sa v spoločnosti diskutuje čoraz častejšie. Dostala sa už dokonca aj do záhradníctva, pričom prináša úplne nový pohľad na rastliny, doplnky a technológie, ktoré v záhrade používate.
Hlavným cieľom zelenej stratégie je zníženie environmentálneho dopadu budovania záhrad. Udržateľnosť sa teda chápe najmä v zmysle toho, že rastliny v záhrade by mali vyžadovať čo najmenšie množstvo starostlivosti ako aj zalievania. Rovnako sa odporúčajú používať záhradné zmesi s čo najmenším obsahom chémie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa daheim.im.garten (@daheim.im.garten),

Oslovil vás aj niektorý zo záhradných trendov? Dajte nám vedieť, ktorý z nich si viete vo svojej záhrade predstaviť.

Andrea

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie