Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Zastrešenie bazéna má svoje výhody. Pozrite sa, ktoré to sú!

Výhody zastrešenia

Vďaka zastrešeniu vášho bazéna môžete získať podľa ročného obdobia až o 10 ° C vyššiu teplotu vody oproti klasickému nezakrytému bazénu. V kombinácii s ohrevom vody, zastrešenie bazénu dokáže kúpanie predĺžiť o dva až tri mesiace, bez toho aby ste museli očakávať extrémne zvýšenie nákladov. 

Najviac tepla sa totiž stráca kvôli rozdielnym denným a nočným teplotám. Zastrešenie bazénu má však ešte jednu veľmi veľkú výhodu, ktorá sa týka údržby. Sklenená stena chráni bazén po celý rok pred napadanými listami, vonkajšími nečistotami, či dažďovou vodou. Vďaka tomu môžete ušetriť veľmi veľa času pri údržbe bazéna. Počuli ste už o bazénoch bez chémie?

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Aqua Ghana Pool Management (@aquaghana_poolcleaningservices),

Aké zastrešenia existujú? 

Ak ste sa už rozhodli, že si svoj bazén necháte zastrešiť, tak sa pravdepodobne pýtate, aké máte možnosti a aké zastrešenia bazénov vôbec existujú. Zastrešenia môžeme deliť podľa veľkosti na nízke a vysoké. Nízke zastrešenia majú väčšinou oblúkový tvar a ich najväčšou výhodou je to, že dokážu veľmi dobre splynúť s prostredím a nie sú veľmi nápadné. Vysoké zastrešenia sú mohutnejšie, robustnejšie, zaberajú viac priestoru. Sú aj drahšie, no na druhej strane poskytujú oveľa väčší komfort ako nízke zastrešenia. 

Zastrešenie bazénov nedelíme len podľa ich veľkosti, ale aj podľa systému ich posuvu, aby ste mohli strechu bazéna pohodlne teleskopicky odhrnúť, pokiaľ ju nepotrebujete. Poznáme dva systémy – pomocou koliesok alebo koľajníc. Je tu aj tretia možnosť, keď sa zastrešenie jednoducho manuálne zloží. 

Uvažujete aj vy nad zastrešením bazéna alebo ste už tak urobili? Podeľte sa o svoje skúsenosti s nami v komentári. 

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie