Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Miniprales – to je exotika na parapete okna

Jednoduchá a rýchla výroba a minimálna starostlivosť je výstižné označenie pre tento druh dekorácie. Najvhodnejšie je použiť rastlinky, ktoré sa spolu kamarátia a nevyžadujú priveľkú starostlivosť. Medzi také patria rôzne druhy kaktusov, skalných ruží a sukulentov.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Coppice (@coppicelife),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jardim no Pote® (@jardimnopote),

Ak nemáte vázu, pokojne môžete použiť aj zaváraninový pohár rôznej veľkosti. Je však dobré vedieť, že v hĺbke menej ako 5 – 6 m vydrží málo rastlín. Siahnite teda po vyššom pohári či váze. Na spodok je vhodné dať pár kamienkov. Zem bude trošku odvzdušnená a eliminujete tak „zadusenie rastliniek“. Korene rastlín potrebujú okrem vody aj vzduch. Siahnite aj po prevzdušňujúcich látkach (hlinených guľôčkach). Dôležitým prvkom je kvalitný substrát. Kaktusom sa najviac páči, keď majú dostatočné množstvo piesku. Sukulenty zas uvítajú štrk v kombinácii so zeminou. Takémuto „otvorenému“ systému sa bude skvele dariť na slnečnom mieste.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Testy (@wildbulbproject),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Green Arts (@greenarts.tr),

Ak máte doma skôr tmavšie prostredie, tak tento tip je pre vás! Vytvorte si „terárium“ so zátkou alebo pokrievkou. Takýto uzatvorený systém si sám vystačí dlhé týždne a veľmi dobre sa mu darí v teple, vlhku a tieni.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Rachel Sherman (@mixedupdolly),

Ešte pár dekorácií do vášho originálneho minipralesa a môžete sa kochať. V našom lifehack videu vám ponúkame inšpiráciu na vytvorenie vlastnej variácie. Môžete použiť stabilizovaný mach, skalky, kôru stromov a rôzne druhy drievka. Nekupujte! Pri najbližšej prechádzke lesom iste niečo nájdete ☺

Dobrá rada na záver: Použite skôr rastlinky, ktoré nerastú rýchlo do výšky a šírky. Také by udusili ostatné, nižšie rastliny a bránili by svetlu prenikať do vnútra.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie