Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Vianočný veniec, ktorý je trendy už 3000 rokov

Za nádherný table decor opäť ďakujeme talentovanej floristke a trendsetterke Magdaléne Slivkovej, ktorá pre nás pred pár dňami kúzlila vo farbách snehu. Viac sa dočítate v článku Biela farba – dominanta adventného venca. Dnes si pre nás pripravila dekoráciu v červených a zelených tónoch, ktoré sú pre sviatky pohody tak charakteristické. 

Zmení váš domov na útulný a krásny

Estetika a krása je bezpochyby to, čo nás na vianočných vencoch najviac teší. Vďaka kreativite a šikovným rukám, si za krátku chvíľu môžeme zútulniť domov, v ktorom aj napriek chladnému počasiu vykúzlime hrejivú a pohodlnú atmosféru. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa İlknur Şenel (@alyaminahome),

Nádherne vonia

Veľkou výhodou prírodných vencov, je ich schopnosť prevoňať celý byt. Či už ste zástancom umelého, alebo živého stromčeka, na jednom sa všetci zhodneme: Vôňa ihličia na Vianoce nesmie chýbať

Trend vyše 3000 rokov 

Vedeli ste o tom, že vyrábanie a dekorovanie vencov nie je len výmyslom dnešnej doby? Ich umiestňovanie do príbytkov a vešanie na dvere, bolo totiž populárne už 1000 rokov p.n.l. Ľudia verili, že má veniec schopnosť ochraňovať, a to najmä počas nepriaznivej zimy. S príchodom kresťanstva sa stal dominantným symbolom vzkriesenia, a to aj vďaka podobe tŕňovej koruny, ktorú mal Ježiš na hlave v deň ukrižovania. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa The Flower Hat (@theflowerhat),

Na tisíc spôsobov

Prírodné, umelé, elegantné, jednoduché, či rozprávkové. Adventné vence sú skutočne na tisíc spôsobov. Stačí si vybrať štýlfarbu, ktorá sa vám najviac páči a môžete sa pustiť do tvorenia. Čisto prírodné vence milujú ihličie, listy, plody šípok, šišky, sušené citrusy, oriešky aj škoricu. Tie elegantné, môžete dozdobiť vianočnými guľami, svetielkami, stužkami mašľami. A zimnú rozprávku si vykúzlite pomocou drevených sobovkoníkov, hračiek, či dokonca vďaka štrikovanému svetríku. Veď ani adventnému vencu by nemala byť zima. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Detroit Design Co. (@detdesignco),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mákvirág Virágbolt (@makvirag_virag),

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Novikova, Minsk (@annanova_florist),

Začali ste už s prípravami na Vianoce? Ako ozdobujete váš domov vy? Napíšte nám pod článok a na facebooku pokojne komentujte aj fotkou. Veď raz vidieť je viac, ako 100 krát čítať. A aj preto si pozrite naše video 🙂

Baška 

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 0x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie