Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Mikuláš je za rohom a ponožky nad krbom

,,Christmas stocking“ je prázdna ponožka alebo taška v tvare ponožky, ktorá je zavesená na krb 6.12. na Svätého Mikuláša alebo v čase pred Vianocami. Vešajú sa z jednoduchého dôvodu, a to kvôli tradícii nosenia darčekov. Väčšinou sa do nej vkladajú maličkosti a väčšie darčeky sa ukladajú pod vianočný stromček. Kto tieto drobné darčeky nosí sa líši od krajín. Niekde to je Santa Claus, Mikuláš alebo Father Christmas.  

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ?????????? ?????? 2019? (@christmas_spirit2019),

Tak ako aj u nás, tak v západných krajinách sa verí, že ak bolo dieťa počas celého roka zlé, do svojej ponožky alebo čižmy dostane len kopu uhlia. Na Slovensku sa však viac stretávame s vykladaním čižiem na okno. Čižma musí byť vyleštená a čistá. Niektorí ľudia si dokonca ponožky vešajú na rám postele a veria, že ponožka bude naplnená počas ich spánku. Rozmýšľali ste už nad zimnou výzdobou? Pozrite si tú od Toma Bakera

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ВЯЗАНЫЙ ДЕКОР (@9.oktober),

Pôvod Vianočnej ponožky a tradície nosenia darčekov a sladkostí by mal pochádzať zo života Svätého Mikuláša. Existuje množstvo legiend o vzniku tohto zvyku. Jedným z príkladov je, že Mikuláš vedel, že starý muž potrebuje pomoc, ale nikdy by finančnú pomoc neprevzal. Preto Mikuláš v noci potajme prehodil cez plot tri vrecia zlata. Keď sa ráno muž so svojimi dcérami zobudil, bol od šťastia bez seba. Dievčatá sa mohli vydať a žiť šťastne až do smrti.   

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lillian Liotti (@lillianliotti),

Vianočné ponožky sú obľúbeným ,,DIY“ alebo je kreatívnou činnosťou, do ktorej sa vie zapojiť celá rodina a vychutnať si tak vianočnú idylku. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ????? ????????? (@merry_christmas_ho_ho),

Náš tím si pre Vás pripravil návod na výrobu takejto ,,Christmas stocking“. Ak neviete ako zmysluplne zaplniť čas vašich detí alebo máte sami kúsok voľného času, tak určite neváhajte. 

Výroba nie je vôbec zložitá. Nevyžaduje si žiadne šitie a materiály sú ľahko dostupné a za prijateľnú cenu. Veď čo by to boli za sviatky bez najbežnejšieho darčeka…ponožiek!:)

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa ????? ????????? (@merry_christmas_ho_ho),

Dúfame, že sme vás navnadili na prebudenie vášho kreatívneho ducha. Hlavné je zabaviť sa. Nebojte sa vzorov a farieb alebo na druhej strane buďte kľudne minimalista. Záleží na vašom vkuse. Tešíme sa na vaše výtvory

Ivka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 5x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie