Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Živý alebo umelý? A čo tak drevený!

„Stromcheck“ je minimalistický drevený vianočný stromček, ručne vyrábaný na Slovensku. Je moderný, super skladný a šetrný k životnému prostrediu. Prežije dokonca aj návaly detí a vianočnú párty s kamošmi. Proste jedinečný dizajnový kúsok, ktorý na Vianoce rozžiari váš domov a ohúri každú návštevu.

O tom, ako vznikol nápad vyrábať drevené stromčeky, aké sú ich hlavné výhody a aké varianty značka Stromcheck ponúka sme sa porozprávali s jej zakladateľom Adamom Lisým.

Adam, skús nám povedať kedy a ako vznikol nápad vyrábať drevené stromčeky?

Tento nápad vznikol pred 4 rokmi, keď sme sa s manželkou sťahovali do nového domu. Bolo to pred Vianocami a boli sme tak kreatívne rozbehnutí pri zariaďovaní, že sme chceli aj nejaký zaujímavý stromček. A tak nás napadlo, že si kúpime nejaký drevený. Klikol som teda do vyhľadávača, ale nič také som v ponuke nenašiel. Tak som začal hľadať nejakú inšpiráciu, ako by to mohlo vyzerať a prvý stromček som si vyrobil sám. Na Vianoce sme si ho pekne nazdobili a keď som zavesil jeho fotku na Facebook, okamžite mal veľa pozitívnych ohlasov. Doteraz si pamätám ten moment, keď som si večer pri zaspávaní uvedomil, že som vlastne vypustil von strašne dobrý podnikateľský nápad. Preto som to ešte v tú noc vymazal a povedal som si, že keď sa to páčilo toľkým ľudom v mojom okolí, tak by bolo možno dobré začať to robiť vo väčšom. No a ďalšie Vianoce už boli „stromchecky“ na svete.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Stromcheck.eu (@stromcheck),

Aké sú hlavné výhody drevených stromčekov oproti klasickým umelým alebo živým?

Ja za výhodu považujem hlavne to, ako vyzerajú. Umelý stromček sa mi nikdy nepáčil, živý je samozrejme najkrajší, ale treba okolo neho stále upratovať. Naše stromčeky sú navyše veľmi trvácne, nejde o jednorázovú záležitosť. No a v neposlednom rade sú dobre skladné – krabica má hrúbku len 7 cm, takže sa v pohode vojde aj za skriňu.

Skús nám popísať, ako taký stromček vlastne vzniká. Prechádza drevo nejakými špeciálnymi úpravami?

Výroba prebieha na 80% u nás v dielni. Každý jeden kus prechádza našimi rukami. Smrekové latky kupujeme už ohobľované, narežeme ich na požadovaný rozmer, navŕtame stredové dierky a koncové dierky na ozdoby a sviečky. Potom prichádza na rad výroba stredovej osi a striekanie stojanu. Následne ešte raz opracujeme drevo dohladka, ale nijak inak ho neupravujeme, ostáva v prírodnom prevedení. Zákazníci si ho tak môžu neskôr sami dotvoriť, ak ich po rokoch prírodný dizajn omrzí, môžu si ho napríklad namaľovať na zeleno či bielo.

Aké varianty stromčekov vyrábate?

Ponúkame tri varianty. Najmenší variant má 110 cm a hodí sa skôr ako dekorácia do izby. Potom je to stredný stromček s výškou 140 cm, čo je taký klasický rozmer, ktorý sa hodí do väčšiny domácností a bytov. A posledný je 170-centimetrový stromček, ktorý sa najlepšie vyníma vo väčších priestoroch ako sú napríklad prevádzky alebo reštaurácie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Stromcheck.eu (@stromcheck),

Aká je dodacia lehota pri objednávke cez váš e-shop?

Momentálne sme na vianočnú sezónu dobre pripravení. Máme dostatočné množstvo stromčekov skladom, takže pri objednávke zasielame tovar hneď na druhý deň.

Predpokladám, že stromček príde zákazníkovi v rozloženom stave. Je skladanie náročné?

Z toho majú ľudia často strach, ale môžem vás ubezpečiť, že skladanie je úplne jednoduché, bez jediného šróbika a zaberie len niekoľko minút. Zvládnu to dokonca aj deti, takže z toho môže byť aj celkom dobrá rodinná zábava.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Stromcheck.eu (@stromcheck),

Vyrábate aj vianočné ozdoby na stromček?

Ozdoby zatiaľ nevyrábame, ale objavili sme krásne drevené gule, ktoré sa na naše stromčeky perfektne hodia. Je to tak isto handmade slovenská značka, volajú sa For Leaves – určite odporáčam.

Tak ako? Už je rozhodnuté? Váš prvý drevený vianočný stromček si môžete objednať priamo cez stránku www.stromcheck.eu.

Adamovi ďakujeme za rozhovor a krásnu cenu do súťaže pre našich fanúšikov na Instagrame.

Lenka

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie