Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Dekoratívna maľba či luxusné hodiny? Inšpirujte sa!

Elenu sme trošku vyspovedali a zaujímali sa o tieto ťažko vysloviteľné techniky. Umenie sa vkráda už aj do našich príbytkov. A to je dobre! Krásny domov nás predsa teší. Obdivovať už môžeme nielen obrazy v galériách, ale aj takéto originálne a zároveň úžitkové predmety. 

Ako si sa dostala k dekoratívnej maľbe stien tzv. faux finish painting a o čo presne sa jedná? 

Keďže som študovala výtvarné umenie a vždy som mala pozitívny vzťah k interiérovému dizajnu, začala som aj vo svojom byte rozmýšľať nad rôznymi doplnkami a maľbami. Napadlo mi, že by som svoj životný priestor dotvorila niečím originálnym. Uvažovala som nad rôznymi tapetami, ale to by pre mňa nemalo až taký umelecký nádych, ako keby som si vytvorila niečo vlastné. Pri hľadaní inšpirácie som objavila techniku faux finish painting. Tá replikuje vzhľad rôznych štruktúr a povrchov, ako sú napríklad mramor, betón a kameň. Vymaľovala som si touto technikou steny, čo sa zapáčilo mojej rodine a známym, ktorí ich chceli tiež a tie zase ich známym a tak to už išlo ďalej.

Čo všetko sa dá urobiť touto technikou?

Je toho naozaj dosť. Či už ide o spomínané napodobňovanie štruktúr a povrchov alebo dotváranie stien podľa vlastných predstáv. Viem navrhnúť a vytvoriť rozličné 3D štruktúry či umelecké objekty. Tie sa dajú ľahko upevniť na stenu.

Aké nástroje pri svojej tvorbe používaš?

Pri maľbe stien používam naozaj veľa nástrojov. Rôzne špachtle, filce, špongie, husacie pierka, štetce, valčeky, handričky. Ak dotváram na stenu a nejaký objekt, vtedy potrebujem vŕtačku, pílku, kladivo, teplovzdušnú pištoľ a aj lepidlá. Závisí to od nápadu a materiálu, ktorý použijem. 

A čo farby, máš nejaké obľúbené?

Medzi moje obľúbené farby momentálne patrí zlatá, medená, ružová perleť a strieborná perleť. Dodajú priestoru naozaj neuveriteľnú atmosféru.

Kto sú tvoji klienti? Ako by si ich opísala? Ako sa k tebe dostanú?

Väčšinou sú to ľudia, čo si radi skrášľujú svoje príbytky vecami, ktoré nie sú tuctové a nedostanú ich bežne v obchodoch. Dostanú sa ku mne prevažne cez sociálne siete.

Nechávajú si zákazníci poradiť alebo už prídu za tebou s návrhom?

Väčšina klientov už má jasnú predstavu, teda aspoň čo sa týka farebnosti. No stretla som sa aj s klientmi, ktorí mi dajú voľný priestor a nechajú všetko na mňa. Zákazníci odo mňa dostanú vzorku namaľovanú na plátne alebo papieri. Zároveň poskytnem, pre lepšiu predstavu, aj počítačovú vizualizáciu.

Okrem maľby na steny sa venuješ aj iným bytovým dekoráciám, priblížila by si nám ich.  

Áno, venujem sa aj maľbe hodín a obrazov. Využívam pri tom techniku fluidart. Hodiny zalievam krištáľovou živicou, čo pôsobí skutočne luxusným dojmom. V hlave mám aj ďalšie nápady. Tie si však ešte nechám pre seba. Iste sa ale je na čo tešiť 

Do akých interiérov sa hodia takéto hodiny? Potrebujú špeciálnu starostlivosť a udržiavanie?

Všetko záleží od vkusu klienta. Hodiny viem prispôsobiť, aby sa vizuálne hodili do luxusného domu, moderného bytu či na chatu. Stačí mi povedať miesto, kam ich chce klient zavesiť, aké farby a materiály má rád a ostatné už dotvorím. Špeciálnu údržbu nepotrebujú. Dôležité však je s nimi manipulovať opatrne, aby sa nepoškrabali.

Na záver nám prezraď tvoj názor na biele steny, ktoré sú častým prvkom dnešných bytov? 

Nemám nič proti bielym stenám. Biele steny boli, sú aj budú vždy trendové. Ja osobne bielu stenu rada ozvláštnim nejakou maľbou alebo doplnkom, napríklad spomínanými hodinami či obrazom. 

Zvolili by ste si takúto netradičnú dekoratívnu maľbu či doplnok do vášho domu? Vymenili by ste obyčajné biele steny za umenie? Napíšte nám váš názor do komentára.

Kat

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 5x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie