Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Viete, ako kúpiť byt čo najlacnejšie? My áno!

Pôvodný alebo po rekonštrukcii

Na realitnom trhu si môžete vyberať medzi pôvodnými a zrekonštruovanými bytmi. Cena bytu sa však v obidvoch prípadoch môže vyšplhať na veľmi vysoké číslo. V prvom prípade uvažujte, či si kúpite byt v pôvodnom stave. Môžete mať šťastie a byt bude vo výbornom stave bez žiadnych dodatočných investícií. Oveľa pravdepodobnejšie je však to, že daný byt si bude vyžadovať veľa nákladných opráv a skutočnú rekonštrukciu, aby sa v ňom dalo bývať.

kľúče ruka
Obrázok od mastersenaiper z Pixabay

Teraz si určite poviete, že tak zaplatíte o niečo viac a kúpite si radšej zrekonštruovaný byt. Mnohé rekonštrukcie bytov sú však urobené veľmi amatérsky a predávajúci si ju započítavajú do ceny nehnuteľnosti. Častokrát sa tak stane, že sa použijú lacné materiály, ktoré vyzerajú na prvý pohľad veľmi dobre, no v skutočnosti dlho nevydržia. 

Na čo si dať pozor

Ďalšie faktory, ktoré majú vplyv na celkovú cenu sú poschodie bytu, počet bytov v bytovke, dostupnosť výťahu, ale i to, či má daný byt pivnicu, balkón, parkovacie miesto. Preto je potrebné si pred kúpou bytu zvážiť, čo sa vám oplatí viac a aký byt skutočne hľadáte. Ak nepotrebujete balkón, parkovacie miesto či výťah, tak nebudete za to zbytočne platiť. Každý byt si preto treba osobne pozrieť a zistiť si o ňom čo najviac informácií. 

panelák zelené balkóny
Obrázok od Free-Photos z Pixabay

Všetky informácie si treba preveriť a predajcu bytu sa pýtať skutočne konštruktívne otázky. Myslite aj na budúcnosť. Zbytočne si nezaobstarajte byt, ktorý by vám slúžil len na pár rokov. Nehnuteľnosť kupujeme na dlhšie a preto treba zvážiť všetky možné alternatívy.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie