Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Problém s pozemkom sa dá vyriešiť aj takto!

Nadstavba môže byť skvelou voľbou. Starší objekt je najvhodnejšie ukázať statikovi a poradiť sa s ním o stavebno-konštrukčných riešeniach. Zohľadniť ale treba statiku budovy,  stavebné normy a požiadavky na  tepelno-izolačné, zvukové vlastnosti, stálosť a odolnosť stavebného materiálu. Vybrať sa dá z množstva konštrukčných systémov. Dnes sa pozrieme na ten tehlový, ktorý sa teší čoraz väčšej obľube aj v prípadoch ako sú rekonštrukcie či nadstavby.

Vlastnosť číslo jedna

Primárnou vlastnosťou, ktorú si pri výbere materiálu všímame, je jej tepelnoizolačná vlastnosť. Technológia výroby zabezpečuje, že tehla má prakticky nulovú výrobnú vlhkosť. Vyrába sa vypaľovaním z tehliarskej hliny a pri teplote 950 °C za z tehly vlhkosť úplne vytratí. Počas výroby sa do zmesi pridávajú zľahčivá, tie vyhoria a vytvoria sa malé dutiny. Tvar a usporiadanie týchto dutín predĺži dráhu tepla pri prechode cez murivo. Tomu tehla vďačí takej výbornej tepelnoizolačnej vlastnosti.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Brick Award (@brickaward),

Výber staveného materiálu

Prostredníctvom kvalitného procesu výroby a vhodných prírodných materiálov sa stabilita tvaru a rozmery finálneho produktu nemenia. Vlhkosť ani rôzne teploty nespôsobujú zmeny materiálu. Tehla je stavebný materiál vhodný aj na kombinovanie s ďalšími konštrukčnými spôsobmi. Je ale vhodné vopred poznať práve vplyv vlhkosti na tepelnoizolačné vlastnosti materiálov a vyberať si najkvalitnejšie. Tie spoznáme tak, že sú vo veľkej časti ovplyvnené výrobnou technológiou, kvalitným spôsobom aplikovania a užívaním stavby.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Ancerl Studio – Modern Design (@ancerlstudio),

Pre realizáciu na nadstavbe je dobré uprednostniť brúsené tehlové systémy. Šetria priestor, ďalší materiál- ako malta, stroje (čo pri väčšej výstavbe môžu znamenať vysokú položku). V neposlednom rade šetria silu, pretože na prácu s brúsenými tehlami nie sú potrebné zariadenia na prepravu maltovej zmesi. Kvalitné steny medzi miestnosťami zabezpečia hlukom nerušené súkromie. Klasické konštrukcie z tehly sa oplatia. Svedčia o tom mnoho generačné skúsenosti a užívateľská spokojnosť.

Priaznivé vlastnosti tehly, jej akumulačné schopnosti a protipožiarna bezpečnosť robí práve z tohto materiálu vhodný a zdravotne nezávadný materiál aj pre nadstavbu.

Larjen

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie