Plynový vs. elektrický gril. Ako si správne užiť si gril party?

V minulosti boli grilmajstri odkázaní len na začadené kovové konštrukcie a uhoľné brikety. Doba však so sebou priniesla progres a na scéne sú technologicky vyspelejší adepti. Medzi nimi dominujú ako elektrické, tak plynové grily. Ktorá voľba je tým správnym riešením pre vás?

0
14
Photo by Johanna Dahlberg on Unsplash
Plynový gril

Dlhodobo bol voľbou číslo jeden. Palivom je zemný plyn, prípadne propán. Mnoho priaznivcov grilovaného mäsa naň nedá dopustiť, no neodškriepiteľným faktom je, že si vyžaduje isté skúsenosti pri zaobchádzaní. Nie je taký intuitívny ako jeho elektrický proťajšok. Na to, aby pokrmy z roštu boli čo najchutnejšie, musí grilmajster vedieť, čo robí.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa O-Grill Ukraine (@ogrill.ukraine),

Výhody:
  • rýchlejší ohrev roštu a jedla
  • môžete si vybrať medzi zemným plynom a propánom
  • dodáva jedlu charakteristickú chuť
  • k dispozícii je široké spektrum veľkostí
  • s jedlom na rošte sa dá „vyhrať“
Nevýhody:
  • je použiteľný iba v exteriéri
  • s plynom je potrebné manipulovať veľmi opatrne
  • vyžaduje si isté skúsenosti k efektívnemu použitiu
  • príprava jedla je o čosi dlhšia, najmä pri výkyvoch počasia
  • je potrebná dôkladná a pravidelná údržba

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Infrabeam (@infrabeam.no),

Elektrický gril

Mladší bratranec plynového prístroja. Napájaný je elektrinou priamo zo zástrčky. Je jednoduchý na použitie, ak človek dokáže pochopiť návod na použitie a postupovať podľa neho, tak má vyhraté. Alebo zastávate názor, že návody sú pre slabochov?

Puntičkári tvrdia, že mäsu z elektrického grilu chýba špecifická chuť, tak spätá s touto aktivitou.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Marc Na (@marcnahrwold),

Výhody:
  • je možné použiť ho aj v interiéri aj v exteriéri
  • jednoducho sa používa, stačí si preštudovať návod
  • k napojeniu postačí prívod elektrického prúdu
  • často býva lacnejší, než jeho plynový proťajšok
  • ľahko sa čistí a udržiava
Nevýhody:
  • pri príprave jedla nemáte až toľko možností
  • mäso nikdy nebude mať charakteristickú grilovanú chuť
  • akonáhle začne pršať, je prakticky nepoužiteľný
  • do ovzdušia vypúšťa oxid uhličitý
  • príprava jedla trvá o čosi dlhšie

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Yeba Grill Pak (@yebagrillpak),

Nech už sa rozhodnete pre ktoréhokoľvek adepta, určite si nechajte poradiť aj od skúsených odborníkov z fachu. Zaobchádzajte so strojom opatrne a šetrne, aby ste sa vyhli nepríjemnostiam. Buďte kráľom či kráľovnou grillparty s vašou novou mašinou.

Posibr

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte Váš komentár!
Zadajte Vaše meno tuto