Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Neviete ako vybrať kancelárske kreslo? Pomôžeme vám!

Nebuďte v práci unavený ani zničený zo zlého sedenia! Poradíme vám, ako si správne vybrať takú kancelársku stoličku, ktorá vám bude dobre slúžiť a zaistí komfortné sedenie počas celej pracovnej doby. Čo si všímať?

Rozmery

Rozmery kresla či stoličky by sa mali vždy odvíjať od telesných proporcií používateľa. To znamená najmä výšku človeka, šírku bokov a dĺžku nôh. Ideálne je, ak sa všetky tieto parametre dajú nastaviť a stolička je univerzálna. Pokiaľ však kancelárske kreslo nekupujete ako darček pre niekoho, zájdite do predajne a danú stoličku si dobre vyskúšajte.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Homie concept (@homieconcept),

Nosnosť

S rozmermi stoličky súvisí aj jej nosnosť. Každá kancelárska stolička by mala mať predpísanú maximálnu nosnosť. Toto číslo je zvyčajne o niečo väčšie, ako je skutočná nosnosť a výrobcovia myslia na určitú rezervu. I cez to je vždy potrebné si maximálnu nosnosť skontrolovať, aby ste potom neostali prekvapený, ak sa so stoličkou niečo stane.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sedooz.sk (@sedooz.sk),

Cena

Nebudeme si klamať. Pri výbere kancelárskej stoličky takmer vždy hrá najväčšiu úlohu samotná cena. Chceli by sme čo najlepšiu stoličku za čo najnižšiu cenu. Pravda je však taká, že do skutočne kvalitnej stoličky treba investovať. Berte to tak, že ide o vaše zdravie.

Ak si kúpite nekvalitnú stoličku a používate ju každý deň, môže sa to prejaviť aj na rôznych problémoch so zdravím. Aj keď pri výbere pozeráte najmä na cenu, všimnite si aj použité materiály, či samotné prevedenie.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa slovenskynabytok (@slovenskynabytok),

Ergonomické vlastnosti

Je dôležité, aby ste sa vo svojej kancelárskej stoličke cítili dobre. Preto si pri výbere všímajte aj jej ergonomické vlastnosti. Ide najmä o bedrovú opierku. Tá by mala byť nastaviteľná, aby ste si ju mohli prispôsobiť podľa svojich potrieb. U väčšiny kancelárskych stoličiek to je samozrejmosť.

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Sedooz.sk (@sedooz.sk),

Ak sa neviete rozhodnúť, akú kancelársku stoličku vybrať, spýtajte sa samých seba niekoľko otázok. Ako často budem stoličku používať? Záleží mi na jej dizajne? Koľko som ochotný do nej investovať? Toto sú tie najzákladnejšie otázky, podľa ktorých sa budete rozhodovať. Pri výbere kancelárskeho kresla sa však sústreďte aj na spomínané faktory.

Martin

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 5x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie