Dnes je 01.mája 2024, meniny má

Vyberáme garážovú bránu. Čo v súčasnosti nájdeme na trhu?

Aké typy brán sú momentálne na trhu?
  1. Sekcionálne/sekčné brány

Vďaka tejto bráne je garáž výborne chránená pred poveternostnými podmienkami pomocou elastického tesnenia a poistka proti vypáčeniu sa postará o bezpečnosť. Veľkou výhodou je, že sa dá namontovať takmer do každej garáže. Otvoríte ju jednoduchým zasunutím dohora.

moderný drevodom s terasou a peknou garážovou bránou v areáli
Photo by Evan Dvorkin on Unsplash
  1. Posuvné brány

Tento typ brán je veľmi obľúbený najmä v oblastiach s rušnejšou premávkou, pretože ponúka jednoduché otvorenie garáže a samozrejme rýchle parkovanie. Veľkou výhodou je ľahká manipulácia a najmä možnosť inštalácie aj v ťažkých montážnych podmienkach. Obľúbeným prvkom sú integrované dvere, vďaka ktorým nemusíte zakaždým otvárať celú bránu.

  1. Výklopné brány

Výklopné brány sú skvelou voľbou najmä pre bezpečné ukončenie parkovacích miest v hromadných garážach (napr. pred panelákmi). Taktiež ponúkajú široký výber štýlov, od tých najmodernejších až po tie klasické.

červená garážová brána s malým dvorom a stromom
Photo by Brandi Ibrao on Unsplash

Efektívne riešenie, ako ušetriť priestor predstavujú aj takéto parkovacie výťahy. Ako fungujú?

  1. Rolovacie brány

Rolovacie brány (často nazývané aj elektrické) sú ideálnou voľbou na šetrenie priestoru či už v garáži alebo pred ňou. Vďaka jedinečnej technológii existuje aj možnosť montáže brány pred otvor samotnej garáže s kompletným obložením komponentov brány.

moderná rolovacia brána s malými okienkami
Photo by Alex Simon on Unsplash
A čo cena?

Keď hovoríme o cene, tá sa líši vzhľadom na veľkosť brány, ktorú do garáže potrebujeme, značky, materiálu a samozrejme typu brány.

Vo všeobecnosti sa medzi tie lacnejšie varianty brán radia tie, ktoré sa otvárajú manuálne, čiže napr. výklopné alebo sekcionálne. Ich inštalácia nie je náročná a je možné ich vyrobiť z najlacnejšieho možného materiálu, a to z ocele.

Naopak, u takej rolovacej brány, musíme brať do úvahy techniku potrebnú na jej ovládanie, ktorá často stojí nejaké to euro naviac. 

Ak vyberáte garážovú bránu, zohľadnite celkový priestor garáže. Myslite na to, že miesta v nej nikdy nie je dosť. Máte už vybraté? Alebo ste v procese výberu garážovej brány vhodnej pre vás? Nechajte nám komentár.

Veronika

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie