Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Najlacnejšie a najzábavnejšie Mikulášske ozdoby a dekorácie

Symbolom 6. decembra sú iste anjelici, čertíkovia a Mikuláš. Spravte si spolu s deťmi radosť a pustite sa napríklad do výroby ponožky, či čižmičky priamo z látky, baliaceho papiera alebo vlny.

Farebné čižmy nad kozubom

Na výrobu mikulášskych dekorácií môžete použiť textíliu, ktorú takýmto spôsobom zrecyklujete. Stačí z látky vystrihnúť dva kusy rovnakého tvaru, napríklad čižmičky, a tú následne zošiť po obvode. Samozrejme vynechajte vrchnú časť, aby ste mali priestor na vkladanie sladkostí. Na látku prišite hviezdičky, snehové vločky alebo iné tvary. Vkusná dekorácia sa bude super vynímať napríklad nad kozubom. Dozdobte čižmu vatou či roľničkami. Nezabudnite ich aj naplniť, aby tešili ešte väčšmi.

Papierové ozdoby

Skvelo poslúžia aj kartóny. Stačí, keď si spravíte šablónu krídiel anjelov, alebo postavy Mikuláša a vystrihnete ich. Následne môžete kartón nastriekať alebo namaľovať farbami. Nenafarbené časti prilepte na rolku papiera a položte na viditeľné miesto. Zlatá a červená farba rozžiari váš stôl a postavičky pripomenú krásne zimné obdobie. Vystrihnuté šablóny môžeme prilepiť aj o špajdľu a vložiť napríklad do kvetináča.

Aj vianočných anjelikov spravíte z toaletných roliek a novinového papiera. Z novín spravte krídla, ktoré následne prilepíte na rolku. Ako tváričku na anjela môžete použiť napríklad aj loptičku alebo drevenú gorálku. Vystrihnite si šablónku a nastriekajte zlatým sprejom na anjelikov napríklad hviezdičky. Ako vlásky poslúži biela či zlatá vlna. A ozdoba na hotová!

Pre starú mamu z lásky

Okrem dekorácií môžete z papiera, látky a vaty vyrobiť aj pekný vianočný pozdrav. S deťmi bude kopec zábavy, keď im vytvoríte netradičný program. Napríklad si môžu otlačiť nožičku na papier a dotvoriť ju fixkami a stužkami. Takýto Mikuláš bude iste originálny! Inšpirujte sa a popustite uzdu fantázii.

Skvelou zábavou je aj výroba gombíkových ozdôb. Farebné gombíky ponavliekajte od najväčšej po najmenšiu na šnúrku či špagátik, napríklad do tvaru kužeľu alebo kruhu. Vzniknú tak ozdôbky ako stromček či kruh, ktoré dozdobíte stužkou a môžete zavesiť.

Ak nie ste zruční a bojíte sa, že by ste napáchali viac škody ako úžitku, spravte si radosť aspoň vytvorením peknej pohľadnice. Vianočná pošta poteší každú starú mamu či starého otca! Inšpirovali sme vás pri tvorbe mikulášskych kreatívnych dekorácií? Napíšte nám do komentára či si tento rok vytvoríte nejaké ozdoby. Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 0x
  • 8x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie