Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Vianočný vidiek využíva všetko, čo príroda ponúka

Vrecovina a špagát

Ak túžite po originálnych dekoráciách, určite by ste nemali pri ich tvorbe vynechať klasickú vrecovinu a hrubší či tenší špagát. Môžu poslúžiť na omotanie, ale aj ako pekné mašličky či stuhy. Zvisle padajúce z venca zaveseného na krbe či stene, vytvoria výrazný 3D efekt. V miestnosti bude takáto ozdoba skutočne dominovať a skrášli celý priestor.

Šišky aj orechy rôznych odtieňov

Stromy a príroda sú našou súčasťou. Na jeseň môžete pozbierať ich plody a použiť ich pre dokonalú interiérovú výzdobu. Keď ich necháte pár dní vysušiť a následne nastriekate sprejom, získate zrazu ešte originálnejšiu výzdobu. Z klasických hnedých šišiek budete mať zrazu perfektné pestrofarebné ozdoby rôznych odtieňov. Okrem zlatých gúľ či svetielok, vianočnú dekoráciu oživia aj zlaté oriešky alebo medené šišky. Handmade prvky nesmú chýbať! Preto neváhajte a pri najbližšej prechádzke si pár šišiek odneste domov.

vianočná výzdoba do moderne zariadeného vianočného interiéru
Photo by @Clivia
Robené s láskou

Naše staré mamy si krátili čas zväčša ručnými prácami. Ich krásne výtvory zdobili chalúpky a niesli so sebou výnimočné posolstvo. Vidiecky štýl predstavuje tradície a úctu k remeslám. Túžite mať Vianoce vo vidieckom štýle? Nebojte sa do svojich dekorácií vložiť ručne vyrábané ozdoby z vlny, dreva či drôtika. Ak milujete vianočné pečenie, pár krásnych medovníčkov môžete aplikovať aj do vianočného venčeka alebo na stromček. Spolu s károvanými mašličkami a sušenými pomarančami sa vám podarí vytvoriť hotové umelecké dielo… Doslova na zjedenie 🙂

Náš tip: Ak máte vlnené rukavičky, ktoré už nepoužívate, vložte do nich pár vetvičiek, šišiek a sušených halúzok a zaveste na stenu či dvere. A originálna ozdoba je hotová!

Kreativity nikdy nie je dosť!

Sušené pomaranče či iné citrusy môžu rozvoňať celý dom. Stačí, keď ich vysušíte a spravíte si z nich vianočné girlandy. Spolu so zvončekmi a roľničkami dotvoria príjemnú vianočnú atmosféru a interiér len rozveselia.

Veľké prútené koše môžu poslúžiť taktiež ako perfektná ozdoba. Stačí, keď ich naplníte kusmi napíleného dreva (krásne vynikne napríklad breza), voňavými ihličnatými halúzkami a položíte ku krbu. Romantickú atmosféru máte zaistenú.

dva prútené koše ako vianočná dekorácia na zútulnenie interiéru
Photo by @Clivia

Ako sa vám páčia naše tipy na vianočné ozdoby? Napíšte nám, či sa tento rok chystáte skrášliť svoj domov prírodnými ozdôbkami a handmade výrobkami v rustikálnom štýle. Pochváľte sa nám v komentároch pod článkom! Budeme sa tešiť.

Morena

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie