Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Pomocou roliet a iných trikov znížite náklady a ochladíte dom

Tú ale môžete niektorými drobnými a jednoduchými úpravami znížiť a neobmedzovať sa v bývaní. Tak sa poďte pozrieť, ako vám s tým naše rady a štýlové vonkajšie rolety pomôžu.

Vdýchnite oknám nový život

Ak má váš dom staré okná, pravdepodobne nie sú už moc energeticky efektívne. Investície do nových okien preto môžu náklady na ochladenie domácnosti znížiť. Je to ale vklad, s ktorým by ste mali raz za čas počítať a mať naň vytvorenú potrebnú rezervu.

Inštalujte na okná vonkajšie žalúzie

Klimatizácia pracuje ťažšie v miestnostiach, ktoré zachytávajú slnko a zohrievajú sa ako skleník. Riešením blokovania je inštalácia kvalitných vonkajších žalúzií. Zablokovať slnku cestu k vám domov pomôžu aj slnečné clony alebo markízy.

Kreatívne použitie záclon, obľúbených látkových roliet, markíz a iných techník tienenia okien teda umožňuje udržiavať váš dom v chlade, a tým aj prevziať kontrolu nad účtami za klimatizáciu. Inteligentné riadenie tieniacej techniky vám môže znížiť straty až o 77%! Záleží samozrejme od toho, čo si vyberiete.

Strategicky rozmiestnite svoje domáce spotrebiče

Mnoho domácich spotrebičov, ako sú mrazničky, chladničky a sporáky, emituje pri používaní do okolia značné množstvo tepla. Pri umiestňovaní týchto spotrebičov do priestoru sa preto odporúča udržiavať ich na dobre vetraných a menej obsadených miestach.

Utesnite svoje okná

Zo zle utesnených okien uniká vzduch. To znamená, že vzácny vzduch, ktorý bol práve ochladený, opúšťa miestnosť a umožňuje vstup toho teplého alebo v zime studeného. Vaša klimatizačná jednotka bude potom musieť pracovať oveľa viac, aby ochladila miestnosť a nepretržite udržiavala požadovanú teplotu. Odstránenie netesností alebo štrbín však zabráni presakovaniu neželaného vzduchu z vašich okien, čím sa zníži potreba použitia striedavého prúdu a ušetrí sa energia!

Vyskúšajte, ako dobre to funguje v praxi.

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie