Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

BLOG: Rekonštrukcia bytu: Prečo sme si vybrali stavebnú firmu?

Aké sú možnosti?
  1. Byt prerobíme svojpomocne – u nás nehrozilo a myslím, že u 99% stavebne nevzdelanej populácie taktiež ?
  2. Byt prerobíme s pomocou jednotlivých živnostníkov – lacnejšia varianta
  3. Byt prerobí stavebná firma – naša voľba

A prečo ju neľutujeme?

Jednotliví stavební živnostníci verzus stavebná firma

Začnem ako inak – otázkou FINANCIÍ a celkového rozpočtu, (ktorú tu ,,vyťahujem“ často, ale tak nebudem klamať – peniaze ,,hýbu“ aj svetom rekonštrukcií nehnuteľností ?).  Samozrejme, že sme vedeli dopredu, že stavebnej firme zaplatíme viac, ako keď si na jednotlivé úkony zoženieme vyučených remeselníkov v ich oboroch. ALE….

Čo keď nepoznáte prácu zavolaných stavbárov, elektrikárov, vodárov, klampiarov, maliarov atď…? Nielen, že nepoznáte, ono aj to obvolať a vedieť to naplánovať, kto kedy má prísť, aby si tam nezavadzali a aby neboli zbytočné pauzy. Celý tento proces je umenie, nehovoriac o kontrole ich práce – to by ste rovno mohli požiadať o neplatené voľno vo vašej robote. Pri nejakej komplikácii (a tu nebuďme naivní, že žiadna nenastane lebo rekonštrukcie bytov sú aj o nepredvídateľných situáciách) sa to len bude predražovať, lebo veď hodinová sadzba nepustí. A ak sa chyba objaví po vašom nasťahovaní pri reklamovaní, ZRAZU ten sa vyhovára na toho a ten na toho?

Výber stavebnej firmy

Stavebná firma vám ponúka tzv. whole package ?. Aspoň dúfam, že je toto u každej stavebnej firmy štandard – ja vychádzam zo spolupráce s RichDad s.r.o. ?

Poctivo odvedená práca

Príde na obhliadku. Predebatuje, aké zmeny plánujete (teda úplne najlepšie, nech to predebatujete spolu za účasti architekta ?). Vypracuje vám rozpočet a rozplánuje jednotlivé položky – čo je v cene balíčka a čo je už nad a platíte naviac. Zastreší si robotníkov, za ktorých prácu zodpovedá záručnou dobou. Zmenežuje ich, aby nevznikali ,,hluché prestoje“ a teda tým sa čas prerábky skráti. Ich chyby ich stoja ich peniaze, a teda robia prácu poctivo. A sú kontrolovaní stavbyvedúcim, ktorý v spolupráci s architektom vyrieši veľa vecí bez zbytočného zaťažovania investora. A keď týmto všetkým sa prelúska, na konci vám dá priestor na obhliadku a doladíte aj posledné chybičky krásy k DOKONALÉMU výsledku.

A ako tento výsledok vyzerá? Pozrite sa na vlastné oči!

DomiCe

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 3x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie