Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Travertínová dlažba ako hviezda a hit interiérovej dekorácie

Hviezdou v interiérovej dekorácii a hitom sezóny je nádherná travertínová dlažba. S jej výhodami vás v našom článku oboznámime.

Ekologický obkladový materiál

Prírodný kameň, ktorým travertín je, neobsahuje žiadne chemické zložky a neemituje do okolia žiadne žiarenie. Aj vďaka tomu je z neho mimoriadne ekologický materiál.

Ak vezmeme do úvahy, že travertínové dlaždice sú vápencové, je veľmi ľahké a jednoduché s nimi aj pracovať. Pokiaľ nie sú k dispozícii žiadne špeciálne nástroje na pílenie, môžete sa ho pokúsiť rezať aj ručnou pílkou na kov. Samozrejme, ak chcete dosiahnuť rovnomerný rez, potom je lepšie použiť brúsku alebo moderné kotúčové píly, prípadne si kúpiť hotovú dlažbu priamo v obchode.

Vysokoodolný a za výbornú cenu

Travertínový obklad je aj pomerne lacný, pretože samotný materiál a výrobky z neho majú nízke náklady. Okrem toho existuje možnosť jeho spracovania priamo na mieste inštalácie.

Tento materiál je dostatočne pevný. V niektorých prípadoch sa dá jeho pevnosť porovnať s materiálmi ako mramor alebo žula.

Napriek tomu, že má tento „kameň“ veľa pórov, v skutočnosti je odolný aj voči vlhkosti, pretože póry sú uzavreté a nedovolia vode preniknúť dovnútra. Nebojí sa teda mrazu ani teplu, vďaka čomu je skvelým doplnkom ku krbu, z ktorého teplo do miestnosti sála cez špeciálne krbové ventilátory.

Vzhľadom na všetko vyššie spomenuté môžeme teda povedať, že travertín je vynikajúcou možnosťou z hľadiska kvality materiálu aj zložitosti kladenia. Je to hviezda a hit moderného interiéru. Najlepšie ale urobíte, ak sa o tom presvedčíte priamo v praxi. Vďaka travertínu budete mať domov ako z rozprávky.

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie