Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Úspešné trio skvelých tipov, ako vizuálne zväčšiť obývaciu izbu

Mnoho ľudí chce mať elegantný domov s veľkými izbami, ale nie každý má na to ideálne podmienky. Predsa len, cena nehnuteľností z roka na rok stúpa, a preto si vyberáme niečo menšie a lacnejšie. Aj v malom priestore sa ale dajú robiť veľké zázraky.

Správna farebná schéma je základ

A začnite s jej výberom hneď pekne od podlahy. Práve od tohto povrchu bude závisieť vnímanie vášho obytného priestoru a jeho ďalšie zariadenie. Odporúčame vám investovať do kvalitnej vinylovej podlahy, ktorá toho veľa znesie a disponuje rôznymi možnosťami, ktoré výborne alternujú akýkoľvek materiál.

Nezabudnite pritom na fakt, že tmavé farby v dekorácii miestnosť opticky zmenšujú, zatiaľ čo svetlé naopak zväčšujú. Zosvetliť strop a steny môžete bielou, ktorá sa dá potom už len ľahko kombinovať s čímkoľvek. S jej pomocou odstránite hranice a priestor sa stane vzdušnejším a ľahším.

Pohrajte sa so svetlom

Osvetlenie je ďalším nevyhnutným doplnkom nášho života. Závisí od neho naša energia, zdravie aj nálada. Rovnako dobre vám pomôže v optickom zväčšení malého priestoru. V kombinácii so zrkadlami a lesklými povrchmi v svetlých farbách, váš priestor veľmi rýchlo zväčší.

Inštalujte si na terasu markízu

Terasa je jednou z ďalších možností, ako si obývací priestor zväčšiť a predĺžiť. Platí to najmä počas teplých ročných období, kedy si môžete na čerstvom vzduchu užívať rovnaký komfort ako v obývačke. O jej predĺženie sa postarajú nielen veľké okná a kvalitná dlažba, ale aj moderná markíza, ktorá zároveň zaistí príjemný tieň a ideálne podmienky na posedenie pod holým nebom.

Uprednostnite aj nábytok s čistými líniami, efekt zvislých čiar a nezabudnite sa pohrať s farbami.

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie