Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Tipy, ako jednoducho predĺžiť životnosť vašej práčky

S našimi tipmi to ale môžete zmeniť a práčku si užívať dlhodobo a bez starostí.

Pozor na preťaženie

Funkčné prvky každého spotrebiča, aj práčky, sa spravidla časom opotrebúvajú a deje sa to pod vplyvom rôznych faktorov. U práčok najmä z dôvodu silných vibrácií. Na zníženie ich úrovne je potrebné umiestniť stroj na rovnú tvrdú podlahu tak, aby medzi nohami a kontaktnou plochou neboli žiadne medzery. Bubon tiež nepreťažujte veľkým objemom a váhou textilu. V opačnom prípade budete musieť čoskoro kupovať nové čerpadlo do práčky Electrolux.

Vyhnite sa možnému blokovaniu bubna

Najbežnejším dôvodom sú malé predmety, gombíky, zipsy, zapínanie, mince, špendlíky a iné predmety, ktoré sa dostanú do filtra bubna, pumpy a nakoniec aj betónovej žumpy, v ktorých môžu narobiť pri čistení poriadnu neplechu. Ak sa chcete týmto nepríjemným komplikáciám vyhnúť, stačí pred praním starostlivo skontrolovať oblečenie a vrecká, zapnúť gombíky a zipsy.

Vyhorenie vykurovacieho telesa

Aj keď odborníci nevylučujú možnosť jeho opotrebenia, hlavným faktorom je prehriatie tohto prvku v dôsledku tvorby vodného kameňa. Podľa štatistík, vykurovacie teleso vyhorí približne v 8. roku prevádzky práčky. Jediným riešením v takejto situácii je oprava a výmena dielu, ktorý mimochodom nie je taký drahý.

Alebo skúste urobiť niečo s vodou, prípadne práčku a jej časti pred vodným kameňom ochrániť. Pomôže vám s tím nižšia teplota pri praní, ocot, častejšia údržba alebo špeciálne prípravky na odstránenie vodného kameňa.

Čím viac si dáte na týchto veciach záležať, tým dlhšie si budete výkon a výhody vašej práčky užívať.

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie