Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Tipy na zvýšenie ochrany a bezpečnosti vášho zaparkovaného vozidla

Umiestnenie auta

Správne miesto na zaparkovanie auta je rovnako dôležité ako samotný proces parkovania. Čím menej ľudí vaše auto vidí, tým menšia je šanca na jeho ochranu. Kamkoľvek sa teda vyberiete a necháte svoje auto odstavené, nech už je to územie obchodného centra, obchodu s potravinami, letiska alebo blízko vášho bydliska, pri výbere parkovacieho miesta venujte pozornosť nasledujúcim bodom:

  • vyberte si parkovacie miesto, ktoré je monitorované;
  • parkujte bližšie k iným vozidlám alebo medzi nimi. Pokiaľ ide o rušné parkovisko, kde sú neustále ľudia a autá, pravdepodobnosť krádeže sa tým vždy znižuje;
  • nezabudnite na dobré verejné osvetlenie.
Viditeľnosť

Keď si zaistíte relatívne bezpečné parkovacie miesto za pevnými garážovými bránami, ďalšou položkou v zozname je vyhnúť sa krádeži vozidla tým, že v ňom nenecháte nič hodnotné. Nie vždy je predmetom odcudzenia samotné auto, ale vzácne predmety, ktoré ste v jeho interiéri nechali alebo zabudli.

Nevystavujte veci ako taška na notebook, či hromady oblečenia, ktoré akoby zakrývali akýkoľvek cenný predmet. Alebo dokonca niečo také jednoduché ako sú slúchadlá ležiace na palubnej doske. To všetko páchateľov trestných činov doslova láka.

Autoalarmy

Väčšina moderných vozidiel je dnes vybavená autoalarmami, ktoré vysielajú varovné signály pri akejkoľvek neobvyklej činnosti, ktorú vaše vozidlo automaticky zistí. Pri krádeži na parkovisku alebo v preplnenom priestore sa zlodeji najviac boja toho, aby si ich niekto nevšimol. A práve alarm im to znemožní.

Systémy na sledovanie vozidiel

Ide o bezpečnostný systém, ktorý vám pomôže nájsť vaše vozidlo aj v prípade jeho odcudzenia. S predinštalovaným GPS modulom môžete určiť presnú polohu vášho vozidla, aj keď je ukryté v najodľahlejších častiach krajiny.

Pomôcť by mohol aj imobilizér a čo najviac systémov na ochranu vozidla. Tak na to s prichádzajúcou jarou, kedy budete v aute tráviť na cestách čoraz viac času, myslite.

Lopi

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie