Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

5 tipov, ako prakticky a funkčne zariadiť malú kúpeľňu

Stavte na svetlé farby

Ako zväčšiť malú kúpeľňu aj bez stavebných úprav? Pri jej zariaďovaní klaďte dôraz na svetlé farby a lesklé materiály. Skvelo vám poslúžia veľkoformátové obklady a dlažba – menší počet škár kúpeľňu zjednotí v jeden súvislý celok a opticky jej pridajú pár centimetrov navyše. Okrem klasických obkladov získava na obľube výmaľba vodeodolnou farbou, zvoliť môžete tiež povrchovú úpravu kúpeľňových stien v podobe betónovej stierky alebo benátskeho štuku. Nezabudnite tiež na zrkadlá, ktoré priestoru dodajú hĺbku a správne osvetlenie.

Práčku umiestnite do technickej miestnosti

Najrýchlejším spôsobom, ako v priebehu pár chvíľ zväčšiť kúpeľňu, je odstrániť z nej práčku so sušičkou. Umiestnite oba spotrebiče do technickej miestnosti alebo ich začleňte do kuchynskej linky nech máte všetku “bielu techniku” po ruke. Ak nové miesto pre práčku a sušičku tak ľahko obstarať nedokážete, kúpte si ich aspoň vo variante slim, ktorá je o poznanie užšia.

Vaňa alebo sprchovací kút?

Malá kúpeľňa nutne neznamená, že sa musíte vzdať horúcich kúpeľov – iba zvoľte vaňu s asymetrickým tvarom a chytro ju do priestoru zakomponujte. Ak ale bojujete o každý centimeter štvorcový, radšej dajte prednosť praktickému sprchovaciemu kútu. V malej kúpeľni oceníte sprchové kúty s posuvnými dverami, ktoré zaberajú minimum miesta a navyše sa dajú vybaviť vešiakom na uteráky alebo zrkadlom.

Okrem klasických sprchovacích boxov s vaničkou sa v kúpeľniach vynímajú moderné bezbariérové kúty, ktoré nenarušujú celistvosť miestnosti, vyzerajú pútavo a ľahko sa udržujú. A nemusíte sa báť – aj sprchovací kút vám dopraje pohodlie a komfort. Presvedčia vás o tom recenzie overených používateľov na Heureka.sk, ktorí si pochvaľujú moderné sprchové kúty vybavené masážnymi tryskami, tropickým dažďom alebo pohodlným sedadlom.

heureka porovnanie kútov
Heureka
Využite priestor okolo umývadla

Bez umývadla by to nešlo. Ako ho ale zakomponovať do kúpeľne o pár metroch štvorcových? Snažte sa maximálne využiť odkladaciu plochu umývadla a priestor pod aj nad ním. Pod umývadlo umiestnite skrinku na uteráky alebo upratovacie prostriedky a na stenu zaveste zrkadlovú skrinku na kozmetiku a lieky. Do skutočne malej kúpeľne kúpte rohové umývadlo alebo ho nainštalujte nad vaňu.

Využite úložné priestory na maximum

Aby sa vám do kúpeľne zmestilo všetko podstatné, skrinka pod a nad umývadlom vám zrejme stačiť nebude. Prednosť dajte závesnému nábytku, vďaka ktorému bude priestor pôsobiť vzdušne. V malom priestore nájdu uplatnenie predovšetkým vysoké a úzke skrinky, ktoré umožňujú využiť celú výšku a tiež praktické organizéry na kozmetiku alebo vešiaky na uteráky, ktoré jednoducho zavesíte na dvere.

Stále neviete, ktorý sprchový kút je ten pravý? Zostavený rebríček najlepších z nich podľa hodnotenia overených užívateľov nájdete na Heureka.sk aj na Heureka.cz.

hodnotenie heureka
Heureka
beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie