Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Mastnota v kuchyni? Nie, ak máte výkonný digestor!

Mastnota a digestor

Digestor odstraňuje vône, zápachy a tiež aj odsáva vlhkosť a vlhké mastné pary. Pary by sa inak usádzali všade po kuchyni, no takýmto spôsobom viete väčšinu pohltiť priamo do tohto prístroja. Digestor si môžete zároveň nastavovať podľa stupňa, pričom nižšie rýchlosti sú ideálne pre varenie s minimálnou vôňou a vyššie pre varenie jedál so silnou vôňou. Okrem tejto skvelej vlastnosti môžeme zhodnotiť, že digestor chráni kuchynský nábytok a steny pred parami a mastnotou, vďaka čomu predstavuje praktické a šetrné riešenie do každej používanej kuchyne.

moderná kychyňa s digestorom
Dmitry Zvolskiy Pexels
Výber digestora

Výber digestora je, aj vďaka širokému sortimentu produktu na trhu, dnes už celkom náročný. V prvom rade je pri výbere dôležité zvoliť správny typ odsávania pár. Na trhu nájdete recirkulačné digestory, ktoré čistia vzduch cez filter. Tieto sú ideálne pre paneláky, kde nie je možné paru vyvádzať von a tak sa prečistí a recirkuluje. Odťahové odsávače pár sa potom dajú umiestniť tam, kde ich môžeme odvádzať von, teda predovšetkým v rodinných domoch.

Medzi ďalší dôležitý parameter, ako aj pri všetkých ostatných produktoch, patrí výkon. Môžeme to zjednodušiť takým štýlom, že čím väčšiu kuchyňu máte, tým by mal byť výkon vášho odsávača pár väčší. Vo veľkom by mala zavážiť aj hlučnosť digestora, pretože tá môže byť pri reálnom každodennom používaní nesmierne otravná. Najtichšie sú komínové odsávače.

staršia a mladá žena varia v kuchyni
pexels andrea-piacquadio

Okrem praktickej stránky je pre vzhľad kuchyne dôležité uvažovať aj nad stránkou praktickou a teda konkrétne vybrať typ, ktorý je veľkosťou aj dizajnom ideálny. Známe sú komínové digestory, ostrovčekové (vhodné pre varenie v priestore), podskrinkové digestory alebo vstavané digestory. Medzi najlacnejšie produkty patria podskrinkové digestory, ktoré viete bez problémov kúpiť do 100 €. Ich výkon a kvalita však nie sú veľmi veľké a preto môže byť lepšie zvoliť iné, drahšie, no o to kvalitnejšie alternatívy.

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie