Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Hľadáte vhodný koberec? Vyberajte aj s rozumom

Spálňa

V spálni netrávite veľa času počas dňa, tým pádom koberce nie sú vystavené toľkému chodeniu a znečisteniu. Preto si sem môžete dovoliť chlpaté tzv. shaggy koberce, ktoré sú mäkké a veľmi príjemné na dotyk.

Knihy so šálkami a nádobou na vodu položené na koberci
Zdroj foto: diego-slovakia.sk
Obývačka

Táto miestnosť býva aj kvôli návštevám najviac reprezentačná. Ak sa pred nejakou z nich chcete popýšiť kvalitným kobercom, môžete vyskúšať zainvestovať do koberca z hodvábu. Ten sa vyznačuje jemnosťou, maximálnou hustotou väzby a vysokým leskom. 

Koberec položený pred sedačkou
Zdroj foto: eocarpets.com
Detská izba

Pri najmenších deťoch, ktoré sa ešte len batolia, vám odporúčame penovú podložku, ktorá z pohľadu hygienickosti a praktickosti určite vedie. Avšak samozrejme časom už môžete deťom dopriať aj komfortný a trvanlivý koberec, keďže najviac času na ňom budú tráviť hrajúc sa v sede či ľahu. Kvôli údržbe zvoľte syntetické materiály: polyester, nylon alebo triexta.

Detský koberec uprostred izby
Zdroj foto: Mohawk Home on https://www.amazon.sg
Chodba

Prechodné priestory potrebujú vysoko odolné materiály a ľahkú údržbu, preto väčšina ľudí si sem zvolí parkety alebo kachličky. Ak však trváte na koberci, vyberajte si tie so syntetickým vláknom, napr. z nylonu, ktorý je najodolnejší a najtrvanlivejší z pomedzi všetkých vlákien.

Koberec v chodbe
Zdroj foto: NajKoberce.sk

Kuchyňa

Menší kus koberca vôbec nevadí ani tomuto priestoru. Typ tzv. behúňa je vhodný vďaka tomu, že je úzky a protišmykový. Materiálovo môžete zvoliť napr. morskú trávu, ktorá je jemná a zároveň z nej rýchlo viete zotrieť vyliate tekutiny.

Kuchyňa s kobercom pod jedálenským stolom
Zdroj foto: styly-byvania.blogspot.com

Poradili sme vám? Napíšte nám do komentov pod článkom.

Domi.Ce

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 4x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie