Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Ako si doma urobiť pohodlie? Zvládnite to s týmito radami

Zaobstarajte si kávovar

Ráno bez kávy si mnohí z nás nevedia predstaviť. Avšak aj príprava kávy zaberie nejaký čas. Radi si pochutnáte na výbornej káve? Nemáte v obľube piť instantnú kávu, ktorá je síce časovo nenáročná na prípravu, no chuťovo nie je to, čo by ste chceli? Zaobstarajte si kávovar. Existujú tri základné druhy a to pákový, automatický a kapsulový.

V prípade, že chcete mať čo najchutnejšiu kávu pripravenú bez námahy a za krátky čas, tak odporúčame zvoliť automatický kávovar. Tie sú však oproti ostatným typom o niečo drahšie. Ako vybrať najlepší kávovar je viac-menej na vás a na vašich požiadavkách.

Kávovar
Zdroj foto: Ketut Subiyanto na Pexels
Podlahové kúrenie

Prechádzanie po zohriatej podlahe bosými nohami predstavuje vysokú úroveň komfortu. To platí najmä v zimnom období. Navyše pri tomto type kúrenia už nebudete musieť mať radiátory, ktoré by vám inak zaberali miesto. Nevýhodou je to, že cena podlahového kúrenia nie je najnižšia.

Pohodlné oblečenie

K pohodliu v domácnosti vám pridá aj vhodne zvolené oblečenie. Väčšina mužov určite potvrdí, že tepláky alebo rovno pánska tepláková súprava je to najpohodlnejšie, čo doma môže nosiť. U žien to bude pravdepodobne rovnako.

Robotické zariadenia pre domácnosť

Výrobcovia spotrebičov pre domácnosť sa stále snažia vyvíjať zariadenia, ktoré bez našej veľkej námahy dokážu pracovať samostatne a splniť tak svoj účel. Preto v súčasnosti nájdete v obchodoch robotické vysávače, robotické mopy, robotické čističe okien a dokonca aj robotické kosačky. Tieto zariadenia vám ušetria nielen námahu, ale aj čas. Napríklad, ak máte doma jedného alebo viac domácich miláčikov, ktorí púšťajú srsť, tak robotický vysávač vám určite príde vhod.

Robotický vysávač
Zdroj foto: cottonbro na Pexels
Inteligentná domácnosť

Chcete vedieť, kedy vaša umývačka doumývala riad? Mnohé spotrebiče sú dostupné už vo verzii smart. V praxi to znamená, že ich môžete prepojiť s vašim mobilom. Následne pomocou príslušnej aplikácie budete mať prehľad napríklad o tom, či už vaša práčka alebo umývačka dokončila proces. Vďaka tomu nebudete musieť tieto spotrebiče chodiť kontrolovať. Okrem toho budete môcť prostredníctvom mobilu zistiť, čo s daným zariadením je v prípade jeho poruchy.

Dostatočné osvetlenie

Samozrejme, nie každá domácnosť má dostatočne osvetlené miestnosti prírodným svetlom. Preto je potrebné osvetlenie svietidlami. Myslite na to, že nedostatočne osvetlené miestnosti vám môžu ubrať na dobrej nálade.

Pestujte v domácnosti rastliny

Rastliny v domácnosti majú estetický účel. No okrem toho slúžia ako prírodný čistič vzduchu. Čistý vzduch dokáže taktiež prispieť k lepšiemu pohodliu a príjemnejšiemu pocitu.

Rastliny
Zdroj foto: Min An na Pexels

Nezabúdajte na to, že aj drobnými úpravami v domácnosti ju dokážete zútulniť a zvýšiť pohodlie. Investíciou peňazí alebo času do vášho domova investujete hlavne do seba. Predsa domov je miesto, kde sa budete chcieť vždy vracať s radosťou.

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 4x
  • 0x
  • 6x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie