Dnes je 16.apríla 2024, meniny má Dana/Danica

Renovácia nábytku krok za krokom: Základom je príprava

Odnímateľné časti musia preč

Ak ste si už vybrali kus nábytku, ktorý potrebuje vylepšiť, poriadne si ho prezrite. Všímajte si každú nedokonalosť, s ktorou nie ste spokojní. V príprave je vašim cieľom hladký povrch. Odstráňte všetko, čo vám stojí v ceste. Odnímateľné rúčky, lišty či nôžky. Skrinku alebo komodu osloboďte od dvierok a zásuviek. Uľahčíte si prácu a ušetríte čas v ďalších krokoch, ktoré sú pred vami. 

Základom je hladký povrch

Na rade je príprava povrchu. Aby ste sa zbavili starého náteru, máte na výber viacero možností. Použiť môžete teplovzdušnú pištoľ, brúsny papier alebo elektrickú brúsku. Ani v tomto kroku sa vám neoplatí ponáhľať. Čím precíznejšie povrch očistíte, tým krajší výsledok dosiahnete. Následne všetko umyte prostriedkom s odmasťovacím účinkom a nechajte dôkladne uschnúť. 

Brúsenie dreva
Zdroj foto: Ron Lach na Pexels

A vraciame sa na začiatok. Ak ste si na nábytku všimli ryhy a nedokonalosti, je čas, dať im zbohom. S tým vám pomôže tmel. 

Myslite dopredu

V prípravnej fáze myslite aj na to, ako by mal vyzerať výsledok, keď s renováciu skončíte. Môže sa stať, že niektorá časť sa nebude dať zachrániť. Vtedy zvážte jej výmenu za novú. Nechajte si vyrobiť dvierka na mieru, ktorými nahradíte tie staré. Poobzerajte sa tiež po zaujímavých úchytkách alebo nôžkach. Výber je len na vás a vašej fantázii. 

 

 
 
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa Black Tree (@leatherhandles)

Teraz je váš nábytok dokonale pripravený na ďalšie kroky. Aký spôsob úpravy zvoliť, si povieme v nasledujúcom článku. Nezabudnite nás preto sledovať aj na sociálnych sieťach, aby vám nič neuniklo. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 9x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie