Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Ako vybrať správny drez? Zorientujte sa v tvaroch a veľkostiach

Jedna alebo dve vaničky?

Ak umývate riad ručne, určite voľbu správneho drezu nepodceňujte. Klasikou vo väčšine domácností je drez s jednou vaničkou. V tomto prípade máte na výber medzi hranatým alebo oválnym prevedením. Chcete využiť roh kuchynskej linky? Siahnuť môžete aj po rohovom dreze. Získate tak drahocenné pracovné miesto či priestor pre kuchynské spotrebiče. 

Ak vám ale nestačí jedna vanička, zvoľte praktický dvojdrez, ktorý pojme aj veľké kopy riadu. Využiť ho môžete aj pri varení či umývaní ovocia alebo zeleniny. 

Tip od nás: Zamyslite sa aj nad plochou na sušenie riadu. Varianty drezov so zabudovanou odkvapkávacou plochou na ľavej či pravej strane dokážu ochrániť kuchynskú linku pred poškodením vlhkosťou. 

Všetko pre pohodlné umývanie

Veľkosť drezu vám už vopred určí skrinka, ktorá sa nachádza pod ním. Ak ju nechcete upravovať, poriadne ju pred kúpou premerajte. 

Dôležité je, zvoliť si aj správnu hĺbku vaničky. Pre komfort pri umývaní vždy voľte radšej hlbší drez. Aj umývanie veľkých hrncov bude hračkou, ak si vyberiete správne. Ideálna hĺbka je približne 20 centimetrov. A aby ste sa pri ňom nehrbili, myslite aj na výšku, do ktorej drez osadíte. 

Oválny alebo hranatý? Aký drez by ste si zvolili vy? Napíšte nám do komentára. Pre ďalšie užitočné rady nezabudnite sledovať aj naše sociálne siete. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie