Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Maľujete steny sami? Vyhnite sa týmto častým chybám

Príprava, príprava a opäť príprava

Pri každom projekte platí, že základom je dôkladná príprava. Ani v tomto prípade to nebude inak. Nájdite si čas a poriadne si steny v interiéri prezrite. Všímajte si nedokonalosti, ktoré by po nátere mohli pôsobiť rušivo. Každú prasklinu či dierku opravte. Pomôcť vám môže sádra alebo tmel. Ak je omietka poškodená na viacerých miestach a veľkých plochách, zvážte jej výmenu. 

Maliarske štetce
Autor fotky: Anete Lusina na Pexels

Stena musí byť čistá. Preto ju zbavte prípadných pavučín alebo prachu. Aby však zostal čistý aj interiér, neponáhľajte sa a zakryte všetko, čo nie je možné presunúť do inej miestnosti. Fólia a maliarska páska by v tomto prípade mali byť samozrejmosťou. 

Vedeli ste, že? Pomocou maliarskej pásky môžete na stene vytvoriť zaujímavé vzory či línie. 

Uľahčite si prácu

Tu však príprava nekončí. Zo steny opatrne odmontujte kryty na zástrčky a vypínače. Maľovanie vám pôjde od ruky a navyše ich nezašpiníte farbou

Tip od nás: Všetky kryty či skrutky odložte tak, aby sa vám nestratili. 

Nebojte sa štetca 

Valčeky sú pri nanášaní farby praktické a práca s nimi je jednoduchšia. Na nerovnom povrchu však krajší výsledok docielite použitím štetca. 

Maliarsky štetec
Autor fotky: Anete Lusina na Pexels
Dajte na odporúčania výrobcov

Na trhu nájdete množstvo druhov farieb. Pozorne si prečítajte, ako ich riediť a nanášať. Aj tu sa neoplatí šetriť s časom. Medzi nátermi si dajte prestávku a pokračujte, až keď je náter dostatočne suchý. 

Koniec dobrý, všetko dobré

V závere myslite na odlepenie maliarskej pásky a odstránenie fólie. Môže sa stať, že na ich spoji zbadáte nenatretú plochu alebo nedokonalosť, ktorú je potrebné pretrieť. Ak ste niekde kvapli farbu, utrite ju včas vlhkou handričkou. 

Tak a máte hotovo! Pomohli vám naše tipy na bezstarostné maľovanie? Viac o maľovaní interiéru sa dozviete v ďalšom článku.

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie