Dnes je 08.mája 2024, meniny má Ingrida

Ako si užiť záhradu naplno? S altánkom alebo pergolou!

S altánkom si záhradu užijete po celý rok

Vonku prší, no vy aj tak túžite vypiť si kávu alebo pogrilovať s priateľmi v záhrade. Žiadny problém. Takúto možnosť poskytujú altánky. Sú totiž kryté a tak vás ochránia pred nepriazňou počasia. Výhodou je, že altánok môže byť polootvorený alebo úplne uzavretý. To znamená, že bude mať drevené alebo murované steny. Ak si zvolíte takýto typ altánku, môžete si tu bez problémov posedieť aj v zime.

Altánok nie je len užitočný. Je to tiež krásny doplnok vašej záhrady, ktorý dokonale podčiarkne jej štýl. Máte typicky vidiecku záhradu? Doplňte ju o tradičný drevený altánok. Alebo dávate prednosť japonskému štýlu? Dominantou vašej záhrady sa stane altánok v japonskom štýle.

Pergolu môžete premeniť na zimnú záhradu

Pergoly sú čoraz populárnejšie. Spravidla sú pripojené k domu a tvoria zastrešenie terasy. Ak si k pergole necháte vyrobiť aj čelné a bočné zasklenie, ľahko ju premeníte na zimnú záhradu. V lete ju otvoríte a v zime jednoducho uzavriete. Získate tak krásny priestor na relaxovanie počas chladných dní alebo aj na pestovanie obľúbených rastlín. Pergola však nemusí byť len spojená s domom. Poslúžiť môže aj ako prístrešok pre auto alebo opora popínavým rastlinám. Ako ju využijete, je len na vás!

Čo poviete, inšpirovali sme vás? Ak sa neviete rozhodnúť, čo by sa vám v záhrade páčilo viac a rozpočet vám to dovolí, choďte aj do altánku, aj do pergoly. Pergolou si prekryjete terasu a altánok zas umiestnite do vzdialenejšieho kúta záhrady.

Beevam

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 6x
  • 7x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie