Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Vyskúšajte šikovné tipy pre zariadenie modernej spálne

Matrace — aký materiál zvoliť?

Matrace sa vyrábajú z viacerých materiálov. K dispozícii máte:

  • Sendvičové matrace — nazývané tiež kombinované. Tvoria ich vrstvy z viacerých materiálov, ktoré im dávajú ich vlastnosti, určujú tvrdosť a vzdušnosť.
  • Taštičkové matrace — sú tvorené množstvom menších pružín, ktoré sú umiestnené v samostatných taštičkách. Tento typ vyniká prispôsobením tvaru tela a má výborné ortopedické vlastnosti.
  • Penové matrace — matrace z HR peny sú vzdušné, ich tvrdosť je daná hustotou peny. Sú vhodné na uloženie na rošt aj pevnú dosku.
  • Latexové matrace — ponúkajú výborné prispôsobenie v mieste tlaku tela, pričom okolie tlaku zostáva bez zmeny tvaru. Tento typ patrí medzi mäkšie. V prevedení v kombinácii s prírodným latexom sú vhodné aj pre alergikov.
  • Matrace z lenivej peny — lenivá pena reaguje na zvýšenie teploty pri dotyku tela tým, že na mieste dotyku zvýši svoju tvrdosť. Tento materiál sa výborne prispôsobuje tvaru tela.
Matrac
Zdroj foto: Ilkin Guliyev / Shutterstock.com
Vstavané skrine pre maximum úložného priestoru

Ak hľadáte riešenie, ktoré využije výšku miestnosti do posledného centimetra, vyberte si vstavanú skriňu a šatník. Vstavané skrine a šatníky si môžete nechať vyrobiť na mieru presne podľa vašich potrieb. Sami si môžete navrhnúť rozčlenenie vnútorného priestoru na police, zásuvky a závesné riešenia. Všetko presne podľa vašich predstáv a potrieb priestoru. Vstavané skrine a šatníky predstavujú možnosť, ako prispôsobiť interiér miestnosti atypickým rozmerom. Tradičným príkladom sú podkrovné izby. Bonusom je v prípade klasických rozmerov skrine možnosť voľby posuvných dverí, ktoré ušetria ešte viac miesta.

Posteľná bielizeň pre maximálny komfort

Na vytvorenie prostredia pre pokojný a zdravý spánok budete potrebovať kvalitnú posteľnú bielizeň. Pri jej výbere nepozerajte len na dizajn, na trhu je k dispozícii posteľná bielizeň z mnohých materiálov.

  • Bavlnené obliečky sú zárukou výbornej priedušnosti. Bavlna je okrem toho príjemná na dotyk a dobre odvádza pot. Tento materiál sa postará o komfort počas celej noci. Bavlnené obliečky si môžete zakúpiť aj z bio bavlny.
  • Obliečky z mikroplyšu — ak hľadáte obliečky s vysokou hrejivosťou, je tu mikroplyš. Jemné chĺpky dodávajú tejto textílii jedinečnú jemnosť a hladkosť.
  • Krepové obliečky — krepové obliečky sa vyrábajú z bavlny, ich prednosťou je jedinečný dizajn textílie. Krepové obliečky navyše nie je potrebné žehliť.

Aj takáto posteľná bielizeň sa v kombinácii s vyššie spomenutými doplnkami dokáže postarať o váš kvalitný spánok a maximálne pohodlie.

Beevam

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 8x
  • 0x
  • 3x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie