Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Nezachytávate dažďovú vodu? O toto všetko prichádzate

Prvá vec, ktorá napadne asi každému z vás, je fakt, že získate vodu bez výdavkov. O všetko sa postará príroda. Nie každý ale vie, ako takto získanú vodu využiť. Prvým a najčastejším využitím je závlaha záhrady, trávnika či izbových rastlín. Dažďovou vodou môžete ale umyť auto alebo podlahu na altánku a terase. Tomuto kroku sa poteší nielen príroda, ale aj kvety a zelenina. Oproti vode z kohútika neobsahuje dažďová voda chlór.  V období sucha vám navyše zásoba dažďovej vody poslúži ako rezerva. 

Ak sa rozhodnete využívať dažďovú vodu aj v domácnosti, investujte do systému, ktorý sa postará o to, aby ste ňou mohli splachovať, sprchovať sa, či dokonca prať. Rozdiel potom zbadáte aj v nižších účtoch. V oblastiach s tvrdou vodou je napríklad pranie takýmto spôsobom oveľa praktickejšie, pretože nepotrebujete myslieť na zmäkčovadlá.

Vedeli ste, že? Zachytávaním dažďovej vody sa pripravíte aj na prípadnú odstávku, ktorú tak prečkáte bez väčších problémov. 

Páči sa vám táto ekologická a úsporná možnosť nakladania s vodou? Napíšte nám do komentára, či a ako dažďovú vodu používate vy. 

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie