Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

Všetko, čo ste chceli vedieť o kuchynskom ostrovčeku

Čo kuchynským ostrovčekom získate?

Prvou otázkou, ktorú by ste si mali položiť je, čo všetko od kuchynského ostrovčeka očakávate. Prečo? Ak na jeho využitie u vás doma budete myslieť skôr, dokážete si ho prispôsobiť presne podľa svojich potrieb. Kuchynský ostrovček môžete totiž využiť nielen ako pracovnú plochu navyše. Začnime úložným priestorom. Poznáte to. Miesta na odkladanie hrncov či iných kuchynských pomôcok nie je nikdy dosť. Možno vás ale prekvapí, že kuchynský ostrovček môžete využiť aj ako knižnicu. Áno! Ak ho umiestnite v otvorenom priestore medzi kuchyňou a obývacou časťou, máte možnosť na jednu jeho stranu umiestniť poličky pre knižky či dekorácie. 

Kuchynský ostrovček nájde využitie aj ako náhrada jedálenského stola alebo barového pultu. Opäť je to len na vás a vašich požiadavkách. Pri šikovných riešeniach môže byť pracovnou plochou s úložným priestorom, ale i plnohodnotným stolom. Tieto šikovné riešenia sa hodia aj do menších priestorov. Už dávno neplatí, že tento kúsok nájde svoje miesto len v priestranných interiéroch.

Čo ešte ponúka? Ak by sme zostali pri kuchyni s obmedzeným priestorom, môžete úložný priestor umiestniť aj nad ostrovček. Skrinky pripevnené o strop môžu plniť praktickú aj estetickú funkciu. Pri tomto riešení ale dávajte pozor na dostatok svetla v priestore. Ak by skrinky bránili dennému svetlu, časť vašej kuchyne by mohla byť až príliš tmavá. 

Varte, pečte, umývajte

Do kuchynského ostrovčeka viete zabudovať všetko, čo potrebujete. Vytvoriť si tak môžete napríklad priestor pre umývanie riadu. Ak namiesto úložného priestoru vsadíte do ostrovčeka rúru alebo varnú dosku, získate ideálne miesto pre prípravu jedál. Opäť stačí len vedieť, čo vám najviac vyhovuje. V tomto prípade ale myslite na rozvody elektriny či odtok vody z drezu alebo umývačky riadu. Elektrické zásuvky sa hodia aj vtedy, keď chcete zapojiť akýkoľvek iné kuchynské spotrebiče, akými sú mixér či rýchlovarná kanvica. Zásuvku naviac v kuchyni určite využije každý. 

Pre kuchárov je vhodné aj odsávanie pary nad varnou doskou. Digestor nájde využitie vo väčších aj menších priestoroch. Na výber máte celý rad rôznych prevedení, ktoré zapasujú do každého interiéru. Aby ste videli do hrnca a neporezali sa pri krájaní, myslite aj na správne osvetlenie ostrovčeka. Visiace lampy alebo iné svietidlá sú veľmi praktickým a zároveň dizajnovým prvkom, ktorý pozdvihne vašu kuchyňu na inú úroveň. Aj tu opäť platí, že fantázii sa medze nekladú a je len na vás, ako bude kuchynský ostrovček vo vašej domácnosti vyzerať. 

Čo by nesmelo chýbať kuchynskému ostrovčeku u vás doma? Napíšte nám do komentára pod článok. 

Mirka 

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie