Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Top 5 materiálov, ktorými vyplniť domček pre hmyz

1. Duté stonky

Poskytujú úkryt mnohým druhom hmyzu. Do vášho domčeka pre hmyz môžete preto vybrať duté steblá suchých tráv rôznych veľkostí alebo bambus. Podmienkou je, aby boli čisté, suché a hladké.

2. Drevo s otvormi

Do kúsku dreva vyvŕtajte niekoľko otvorov rôznych veľkostí, ktoré budú plniť rovnakú funkciu ako duté steblá tráv. Aj v tomto prípade nezabudnite dutiny vyčistiť od prachu a pilín. Ďalšou alternatívou môže byť aj dierovaná tehla.

3. Kôra a konáriky

Aj tento prírodný materiál svedčí domčeku pre hmyz. Naukladajte niekoľko kúskov kôry a malých konárikov na seba a vytvorte ďalší príjemný priestor pre malých návštevníkov vo vašej záhrade.

Bonusový tip od nás: Zo stromov môžete využiť aj šišky.

4. Slama

Zväzky slamy vložte do domčeka tak, aby boli chránené pred dažďom a vlhkosťou. Vďaka jej tvárnosti ju môžete vložiť do škár v domčeku, ktorý tak využijete na maximum. To isté platí aj o suchých listoch.

5. Kamienky

Využiť kamienky v domčeku pre hmyz nie je prvou voľbou väčšiny záhradkárov. Aj tento materiál v ňom však nájde svoje využitie.

Chceli by ste si vyrobiť hmyzí domček svojpomocne? Napíšte nám do komentára, ktoré materiály by ste zvolili vy.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie