Dnes je 27.apríla 2024, meniny má Jaroslav

Ako z vintage nábytku vytvoriť kráľovstvo pre vašu princeznú?

Týmto riešením je vintage štýl, ktorý spája staré a overené prvky s novými. Prvky vintage majú svoju históriu a je to na nich vidno. Vďaka materiálom a remeselnému vyhotoveniu však „starnú do krásy“. Pri vintage jednoducho pracujete s tým, čo máte a čo doma nájdete. Môže to byť napríklad starší nábytok, ktorého nedokonalosti sa môžu rýchlo stať zaujímavými interiérovými prvkami. Máte starý, ale zato kvalitný nábytok a nechcete ho vyhodiť? Alebo ste „zdedili“ vintage nábytok a neviete, čo s ním?

Rozhodne ho nevyhadzujte. Vaša dcéra sa vám poďakuje, pretože jej môžete z vintage nábytku vytvoriť kráľovstvo na dlhé roky. Veľkou výhodou vintage nábytku je aj to, že ak sa napríklad rozhodnete neskôr detskú izbu vymaľovať inou farbou, nemusíte automaticky meniť aj nábytok.

Vintage štýl sa vyznačuje zaoblenými tvarmi, čo je pri zariaďovaní detskej izbičky veľmi praktické. Pri oblých tvaroch vintage nábytkov hrozí menej nepríjemných úrazov. Do dievčenskej izby je zaujímavou možnosťou výber mohutného bieleho nábytku. Ďalšou možnosťou sú rôzne odtiene dreva. Na bielych stenách alebo na svetlejších farebných odtieňoch vynikne práve tmavší vintage nábytok. Skvelým nápadom je využiť napríklad starú komodu, do ktorej môžete odložiť dievčenské oblečenie. Dominantou celej vintage dievčenskej izby by určite mala byť masívna posteľ, ktorá by mala byť zároveň aj pohodlná. Môžete nad ňu umiestniť čarovný baldachýn a dievčenská izba vo vintage štýle dostane úplne iný estetický rozmer. Ak umiestnite vedľa dievčenskej kráľovskej posteli dizajnové vysoké a stojanové vintage zrkadlo, určite ho vaša malá i väčšia princezná ocení.

Pri výbere vintage nábytku sa riaďte predovšetkým ich výzorom. Nemali by vyzerať ako lacný úlovok z blšieho trhu, ale ako vzácne rodinné dedičstvo. Dievčenská izba vo vintage štýle by mala vyzerať jednoducho a zároveň elegantne, ako sa na pravú mladú slečnu patrí.

Pomohol vám tento článok rozhodnúť sa? Napíšte nám v komentároch.

Alex

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 0x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie