Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Prezradíme vám, aké sú výhody drevohliníkových okien

Pri výbere okien do vašeho nového domu či bytu budú zohrávať úlohu najmä materiál, z ktorého sú okná vyrobené a ich cena. Tým najviac štandardným typom okien, s ktorými sa môžete stretnúť v obchodoch, ale aj u väčšiny vašich susedov, sú drevené okná. Tento typ spĺňa základné termoizolačné vlastnosti a šetrí energiu. Na druhej strane je potrebné sa o ne pravidelne starať.

Dokonalý kompromis

Dokonalý kompromis pri výbere okien do domu či bytu tvoria drevohliníkové okná, ktoré sa najmä v posledných rokoch tešia veľkej obľube. Ako už názov napovedá, pri týchto oknách ide o kombináciu hliníka a dreva. Drevohliníkové okná, podobne ako drevené, spĺňajú náročné termo izolačné štandardy. Na rozdiel od klasických drevených vyžadujú menej času na ich údržbu. To v konečnom dôsledku znamená aj viac ušetrených financií. Majitelia domov a bytov si tento typ obľúbili aj pre ich skvostný dizajn, ktorý dokonale zapadne do domácnosti. Navyše sa vyznačujú populárnym minimalistickým štýlom.

Hliníkové okná

Najvyššou triedou okien, ktoré si môžete do svojej domácnosti kúpiť, sú odolné hliníkové okná, o ktoré sa jednoducho nebudete musieť starať. Okrem tejto vlastnosti, sa podobne ako drevohliníkové, vyznačujú nádherným a čistým dizajnom. Stretnúť sa s nimi môžete v nízkoenergetických či pasívnych domoch a u zákazníkov, ktorí si potrpia na kvalitu.

Slová na záver

Ideálnym kompromisom pri výbere okien sú pre vás určite drevohliníkové okná, ktoré ponúkajú zákazníkom najlepší pomer ceny a kvality na trhu.  Aj pri ich výbere však stavte na firmy, ktoré sa ich výrobou a montážou zaoberajú dlhodobo a uistite sa, že používajú kvalitné materiály.

Beevam

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 2x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie