Dnes je 19.marca 2024, meniny má Jozef

Riasogule v akváriu a ako ich rozmnožiť

Rozmnožte si riasoguľu

Aj keď sa považujú za najnenáročnejšie rastliny na svete, je potrebné meniť im pravidelne vodu a tvarovať ich v rukách. Ak ste aj vy prepadli kráse týchto zelených chumáčikov, určite sa nebojte rozmnožiť ich. Nielen, že si môžete takto rozšíriť vašu zbierku, ktorá vám bude spríjemňovať interiér, no môžete ich aj darovať. Ako na to? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Riasogule sa množia delením. Delenie je pomerne jednoduchá záležitosť. Musíte byť trpezliví a počkať, kým vám dorastie. Keď je riasoguľa dostatočne veľká, môžete je rozdeliť. Problém môže nastať pri zachovaní tvaru. Ten sa delením môže narušiť a nemusí byť taký perfektný, ako by ste si predstavovali. Opäť to chce len vašu trpezlivosť a pravidelné gúľanie v dlaniach.

Vedeli ste, že? Ak kúpite riasogulu vášmu dieťatku, môže si jej gúľaním precvičiť a zlepšovať jemnú motoriku.

Skrášlite ňou akvárium

Ak ste rozmýšľali, žeby ste vašu riasoguľu hodili do akvária, kde by vyzerala skutočne pekne, neváhajte. Obrovskou výhodou riasogúľ je, že neznečisťujú vodu ani sklo akvária. Strach nemusíte mať ani o vaše rybky. Riasogule nie sú pre ne nebezpečné. Ak sa rozhodnete, že ich budete pestovať v akváriu, doprajete rybičkám príjemné prostredie pomocou prírodnej dekorácie.

Použiť ich však môžete aj do zenových záhradok a rôznych dekorácií. Fantázii sa medze nekladú a je len na vás, ako a kde ich umiestnite.

Máte doma riasoguľu? Napíšte nám, ako sa vám darí s jej pestovaním pod článok.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 8x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie