Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Aktuálne interiérové trendy na jeseň 2021

Trendy farby na jeseň

Viete si predstaviť život bez farieb? My veru nie! Predovšetkým sychravé jesenné počasie v nás vyvoláva potrebu farebných vnemov, ktoré nás pozitívne naladia. Tohtoročné jesenné farby reprezentujú teplé odtiene s blízkosťou k prírode.

  • Terakota – odtiene terakoty sú plné tepla a rovnováhy, ktorá vám vracia pekné spomienky na leto. Túto jeseň sa môžete vyblázniť a použiť túto farbu nielen v jesenných dekoráciách a malých doplnkoch, ale aj na väčších plochách. Táto farba krásne vynikne na pohovke, posteli alebo ňou môžete vymaľovať steny.
  • Bordová – nádherný odtieň vínovo červenej sa najskôr objavil na módnych prehliadkach a nakoniec i v našich interiéroch. Možno si tento rok namiesto bordového rúžu vyberiete bordový riad? Bordovou farbou v interiéri určite nič nepokazíte!
  • Farby zeme – návrat k prírode je trend, ktorý sa objavuje v interiérovom dizajne už roky, ale tento rok so sebou nesie mimoriadny význam. Čoraz viac si uvedomujeme ako naše činy ovplyvňujú prírodu a chceme žiť ekologickejšie. Vyberáme si preto recyklované materiály, kontrolujeme dodávateľov a obklopujeme sa prírodnými farbami. Olivová, piesková či okrová budú dominovať v interiéri aj túto jeseň!
  • Greige – keď už hovoríme o trendoch jesene 2021, nemôžeme zabudnúť spomenúť aj túto farbu. Greige je kombináciou šedej a béžovej farby. Je upokojujúca, intímna a zútulní každý interiér. Môžete ňou napríklad vymaľovať steny alebo si zaobstarať väčší kus nábytku v tejto zaujímavej farbe. Podľa odborníkov bude tento trend pokračovať viac ako jednu sezónu!

TIP: Ak sa tento rok nemôžete rozhodnúť len pre jednu obľúbenú farbu, vyberte si dve a vytvorte jedinečný kontrast!

Spálňa
Zdroj obrázka: Westwing

Kombinácie oranžovej s olivovo zelenou alebo vínovej so sivou krásne vyniknú na vašom nábytku alebo aj na stene. Veľmi oblúbenými sú farebné oblúky alebo polkruhy, ktoré môžete namaľovať na stenu za vašou posteľou alebo pracovným stolom. Ak ste odvážnejší, môžete stiahnúť aj po absolútnom hite jesennej sezóny, ktorým je kombinácia modrej s terakota odtieňom. Trendy interiérového dizajnu na jeseň 2021 oslovia každého, kto rád experimentuje!

Trendy materiály na jeseň

Materiály rovnako ako farby majú v tejto sezóne stimulovať naše zmysly. Menčester, eko koža a viedenský výplet zostávajú trendy aj v tejto sezóne. Pýtate sa aké kombinácie budú trendy? Čakajú nás prekvapivé kombinácie, akými sú napríklad kamenina a surové drevo spolu s chrómovými textúrami. Skutočnými interiérovými hviezdami by sa mali stať monochromatické miestnosti inšpirované prírodnými farbami. Do popredia sa dostanú aj moderné interiéry, kde sa budú kombinovať chrómové povrchy s klasickými materiálmi, ako sú mramor alebo keramika.

Novinkou na jeseň 2021 bude aj materiál terazzo. Obľúbeným je už teraz a nebude tak inak ani počas chladného obdobia. Terazzo sa môže objaviť na doplnkoch, akými sú napríklad podložky pod poháre, svietniky či iné ozdobné predmety. Jeho prvky však môžete nájsť aj na konferenčnom alebo príručnom stolíku. Kombinuje sa veľmi jednoducho a bude krásne ladiť s akýmikoľvek jesennými dekoráciami.

Zrkadlo z terrazo materiálu
Zdroj obrázka: Westwing

Trendy jesenné dekorácie

Ak chcete svoj domov pripraviť na jesenné obdobie, bude vám stačiť len niekoľko dekorácií. Teplé farby prispievajú k domácej atmosfére a doplnky sú dokonalou ozdobou každého interiéru. Môžete sa inšpirovať rôznymi nápadmi z internetu, ako napríklad vytvoriť kyticu zo sušených kvetov alebo ako ozdobiť dekoračný podnos.

Dekoračné podnosy ponúkajú jednoduchú možnosť na sezónne obmieňanie bytových doplnkov a preto sú veľmi obľúbeným prvkom v domácnosti. Môžete na neho položiť obľúbenú sviečku, ktorá sa stane stredobodom pozornosti a doplniť ju šiškami, dekoráciami v tvare tekvice alebo sušenými kvetmi. Stačí si urobiť už len teplý čaj a o útulnú atmosféru máte postarané! Trendy v dekoráciách sa neustále menia. Poďte sa spolu s nami pozrieť na doplnky, ktoré budú kraľovať tohtoročnej jesennej sezóne.

Tekvice v luxusnej verzii

Tekvice sa vracajú do našich domácností každú jeseň, tentoraz však v trochu luxusnejšej, zamatovej verzii. Stačí ich položiť na komodu alebo stôl a okamžite dodajú interiéru eleganciu. Nájdete ich nielen v oranžovom prevedení, ale aj v trendy farbách tejto sezóny – bordových, terakotových a zemitých odtieňoch.

Dekorácie na stôl
Zdroj obrázka: Westwing
Bublinové šialenstvo

Bublinkové prvky sa objavujú nielen na svietidlách alebo tienidlách na lampy, ale aj vo forme dekorácií. Bublinkové sviečky sú momentálne veľmi populárne a ovládli celý Instagram. Nezaháľajú ani vázy s dizajnom bubliniek, v ktorých si budeme túto jeseň aranžovať kytice suchých kvetov a tráv.

Sviečka
Zdroj obrázka: Westwing
Trendy interiérové zariadenie na jeseň

Cloffice – pracovné miesto v malom byte

Ďalším trendom jesene 2021 je tzv. Cloffice. Je to miesto kde chceme pracovať, ale zároveň aj rozvíjať svoje koníčky. Mnoho z nás pracuje z domova. Čo však robiť ak je váš priestor obmedzený a nemáte samostatnú miestnosť na vytvorenie domácej kancelárie? Nezúfajte, cloffice si viete usporiadať v akomkoľvek voľnom kúte vášho domova, napríklad aj v spálni. Nájdite voľné miesto v rohu miestnosti alebo medzi posteľou a skriňou, pridajte pracovný stôl, ktorý doplníte obľúbenými dekoráciami. Cloffice najlepšie vystihujú dve slová a to sú estetika a funčnosť. Nezabúdajte, nie je to len miesto určené na prácu, ale aj na venovanie sa aktivitám po práci!

Kuchyňa v tmavých farbách

Túžite po romantických večerách strávených vo dvojici? Teraz môžete intímny charakter reštaurácie preniesť do svojej kuchyne. Túto sezónu budú vo vašej kuchyni kraľovať tmavé odtiene. Tmavé farby, akými sú tmavomodrá, sýto zelená alebo dokonca aj čierna sa môžu objaviť na pracovnej doske, kuchynských skrinkách, či nimi môžete vymalovať steny. Tieto farby dokonale doplnia zlaté alebo medené prvky. Vytvoríte tak v kuchyni intímnu a elegantnú atmosféru ako z prvotriednej reštaurácie!

Tmavá kuchyňa
Zdroj obrázka: Westwing

Tohtoročná jeseň prináša veľa zaujímavých trendov. V roku 2021 je v interiéroch dôležitá najmä estetika, pohodlie a štipka extravagancie. Už vieme aké farby, ich kombinácie a materiály budú populárne túto sezónu. Nezabúdajte sa však inšpirovať hlavne prírodou, ktorá nás obklopuje. Ak hľadáte ďalšie tipy na trendy kúsky do domácnosti, pozrite sa na trendy jesenné dekorácie a načerpajte ešte viac inšpirácií.

Westwing

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 9x
  • 9x
  • 0x
  • 4x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie