Dnes je 24.apríla 2024, meniny má Juraj

Trendy tohtoročných Vianoc: Po akých farbách siahnuť?

Žltá

Prvou farbou, ktorou tento rok nešliapnete vedľa, je žltá. Pre mnohých je táto farba skôr farbou leta či jesene. Aj vo vianočnom interiéri však dokáže navodiť pocit tepla a príjemnej atmosféry. Kľúčové je, s akými farbami ju skombinujete. Žlté prvky skvele vyniknú s tmavozelenými kúskami. Nebojte sa siahnuť po rôznych odtieňoch, ktoré sa najlepšie hodia do vášho interiéru. Pre pocit elegancie a podčiarknutie sviatočnej atmosféry môžete k žltej pridať aj pozlátené doplnky a dekorácie.

Žltá vianočná výzdoba
Zdroj foto: WestwingNow.sk
Hnedá a terakotová

K príjemnej atmosfére počas Vianoc vám môžu dopomôcť aj neutrálne zemité farby. Z jesenného obdobia tak môžete prirodzene prejsť k sviatočnej atmosfére. Hnedá a jej odtiene sú skvelým riešením pre minimalistické a elegantné interiéry. Vrásky na čele vám nemusí robiť ani ich kombinovanie s inými farbami.

Vianočné prestieranie
Zdroj foto: WestwingNow.sk

Ak by sme zostali pri zemitých farbách, v tomto roku určite nešliapnete vedľa ani výberom terakotovej farby. V žiare vianočných svetielok vynikne a vyčaruje u vás doma neopakovateľnú atmosféru. Terakotová farba sa mnohým spája aj s retro doplnkami. Ak ste fanúšikom vianočných dekorácií s nádychom minulých čias, určite si budete mať z čoho vyberať. Všetky tieto farby skvele doplnia aj prvky a kúsky so zlatou či medenou povrchovou úpravou.

Vianočná výzdoba v spálni
Zdroj foto: WestwingNow.sk
Modrá

Možností je veľa. Od indigovej cez kráľovskú modrú až po modrozelené odtiene. Ak sa vaše Vianoce ponesú v duchu týchto podôb modrej farby, bude váš interiér skutočne štýlový. Aj keď nejde o tradičnú farbu, ktorú by si mnohí spájali s vianočným obdobím, stojí za to, dať jej šancu. Výrazné modré kúsky doplňte o metalické detaily. Či už siahnete po strieborných prvkoch alebo teplejších medených odtieňoch, je len na vás. Elegantnou a aktuálnou kombináciou je aj spojenie modrej a sivej farby. Áno, aj sivá nemusí byť nudná a dokáže oživiť aj vianočný interiér.

Modrá posteľná bielizeň
Zdroj foto: WestwingNow.sk

Ak neradi experimentujete a radšej sa držíte overenej klasiky, nebojte sa siahnuť po typických farbách Vianoc akými sú červená v kombinácii so zlatou.

Po akých farebných kombináciách siahnete tento rok vy? Napíšte nám do komentára a inšpirujte aj ostatných.

Mirka

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 2x
  • 0x
  • 2x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie