Dnes je 26.apríla 2024, meniny má Jaroslava

Interiérové trendy na Vianoce 2021

Farby Vianoc 2021

Zelená, červená a biela nie sú jediné farby, ktoré sa hodia k vianočnej výzdobe. Interiérových nadšencov určite zaujme nevšedná farebná paleta tohtoročných vianočných sviatkov. Okrem tradičnej klasiky, budú chladnejšiemu obdobiu kraľovať aj zemité odtiene a farby. Béžová, hnedá, slonovinová či horčicová v kombinácii s trblietavým zlatom vytvoria originálnu kompozíciu.

Tí, ktorí sa chcú cítiť ako v lesnej chatke, si zamilujú všetky odtiene zelenej – od šalvie po machovú. Doplniť ich môžu drevenými doplnkami a prírodnými dekoráciami a o útulnú vianočnú atmosféru je postarané. Na druhej strane, fanúšikovia extravagantnejších Vianoc môžu siahnuť po dekoráciách a doplnkoch v odtieňoch slivkovej a bordovej. Tieto odtiene sa jednoducho kombinujú so zlatou, ktorá výslednému vzhľadu dodá nádych luxusu.

Vianočné dekorácie podľa štýlu bývania

Kto povedal, že vianočná výzdoba nemôže ísť ruka v ruke s celkovým štýlom vášho bytu alebo domu? Nezáleží na tom, či je váš interiér zariadený v modernom, škandinávskom alebo rustikálnom štýle – určite nájdete vianočné dekorácie, ktoré s ním budú dokonale ladiť.

Do minimalistických interiérov voľte dekorácie v neutrálnej farebnej palete. Túto sezónu sú v móde najmä vianočné dekorácie, ktoré sú inšpirované prírodou. Môže to byť napríklad papierová hviezda na zavesenie do okna, drevená miska so zlatými ozdobami alebo veniec zo suchej trávy. Červená nie je jedinou vianočnou farbou a rovnako slávnostne pôsobí stôl pokrytý ľanovým obrusom, bielym riadom a zlatými doplnkami.

Dekorácie v tradičnejšom prevedení a klasickej farebnej palete sa hodia predovšetkým do interiérov v rustikálnom štýle. K bordovej a jedľovej zelenej sa tento rok pridáva aj sýta, čokoládovo hnedá. Na druhej strane materiálom dominuje útulné buclé. Vianočné ozdoby v rustikálnom štýle vyzerajú, ako keby ste si ich priniesli domov z prechádzky v lese. Šišky, girlandy z borovicových vetvičiek doplnené textíliami s kvetinovými motívmi alebo v tradičnom károvanom vzore – ich šarmu len ťažko odoláte!

Vianočné dekorácie
Zdroj foto: Westwing
Nezabudnite pripraviť na Vianoce aj spálňu

Sviatočnú atmosféru nemusí byť cítiť len v obývačke a pri sviatočnom stole. Poskytnite útulnú a zimnú atmosféru aj iným miestnostiam v interiéri, v ktorých radi relaxujete. Vytvorte si zimnú skrýšu, kde sa môžete schovať pri šálke horúcej čokolády alebo vareného vína. Čo v nej nesmie chýbať? Textílie sú osvedčeným trikom interiérových štylistov na rýchlu premenu každej miestnosti. Prinášajú pocit útulnosti a tepla. Nezabudnite preto priniesť do vašej spálne vianočné obliečky s tradičnou vlnenou dekou alebo prehozom cez posteľ. K tomu malý vianočný stromček či girlandu, roztomilé ilustrácie a obrazy inšpirované lesom, či teplé kožušiny. Decembrové večery sa stanú vašim najobľúbenejším obdobím.

Vianočné obliečky
Zdroj foto: Westwing
Prestrite si slávnostne

Vianočné dekorácie na stôl vyberajte s citom. Na slávnostne prestretom stole krásne vyznie minimalizmus a jednoduchosť, akým je klasický svietnik, adventný veniec, či misa naplnená šiškami a vianočnými guľami. V jednoduchosti je krása, preto voľte jednofarebný obrus doplnený slávnostným prestieraním a sviatočným servisom. Nič nepokazíte farebnou kombináciou prírodných odtieňov so zlatou.

Tento rok môžete popustiť uzdu svojej fantázii a posunúť svoju vianočnú výzdobu na novú úroveň, a to doslova! Luster či iné závesné svietidlo nad jedálenským stolom môžete ozdobiť vianočnými guľami alebo hviezdami visiacimi z ozdobných stúh. Krásne vyzerajú aj inštalácie s použitím tohtoročného trendu v podobe suchých tráv.

Vianočné prestieranie
Zdroj foto: Westwing
Vianoce 2021: aké sú top trendy?

Pýtate sa čo je IN? Pripravili sme pre vás prehľad najväčších trendov tohtoročných sviatkov.

  • Vianoce inšpirované prírodou – kladie sa dôraz na udržateľnosť, ekológiu, prírodné materiály a čisté línie, ktoré vytvoria pocit pohody.
  • Tento rok sa tiež nesie v znamení originality a jedinečnosti a preto sa DIY vianočné ozdoby a dekorácie stanú skutočným hitom. Výrobu vianočných dekorácií môžete spojiť s predvianočným večierkom s vašou rodinou a priateľmi. Popri pečení koláčikov a popíjaní vianočného punču sa môžete zabávať ich tvorením.
  • Hitom je balenie darčekov s použitím zvyškov materiálov metódou furoshiki, pri ktorej môžete využiť kúsok vkusného starého textilu. Okrem textilu, používajte recyklovaný papier, papierové tašky, či prútený košík, ktorý možno neskôr znova využiť.
  • Vetvičky namiesto živého stromčeka – vyberte sa na prechádzku do prírody, v ktorej isto nájdete na zemi popadané vetvičky stromov. Už ich len krásne naaranžovať do vázy či inej obdobnej nádoby a krásna dekorácia je na svete.
  • Personalizované darčeky – tohtoročné darčeky sú vyrábané ručne, na objednávku, s výšivkou alebo potlačou, alebo v zaujímavej forme. Najnovším trendom sú lampy v tvare zvieratiek – ak chcete obdarovať batoľa, hľadajte tento darček medzi miestnymi remeselníkmi.
  • Vianočné pohľadnice urob si sám hlásia svoj veľký návrat. Ručne vyrobená pohľadnica určite poteší každého, koho tento rok na sviatky z rôznych dôvodov neuvidíte. O to viac, že ste si s ňou dali toľko námahy a dali do nej kúsok seba.
  • Do popredia sa dostanú aj dekorácie plné nostalgie a spomienok na čas strávený s rodinou. Retro vianočné doplnky, taniere či obrusy od starej mamy nám pripomenú Vianoce nášho detstva.
  • Krémové Vianoce – módne sú svetlé prírodné odtiene, ako slonovinová, béžová a hnedá, ktoré vám dodajú pocit elegancie a pohodlia.
Vianočný balíček
Zdroj foto: Westwing

Vianoce 2021 sú o návrate k tradíciám a o rešpektovaní prírody. Bez ohľadu na štýl vianočných dekorácií, ktorý zvolíte, doprajte si predovšetkým pokojný čas strávený s rodinou a priateľmi. Spolupatričnosť a teplo domova sú predsa len tie najlepšie možnosti ako osláviť sviatok nádeje a lásky.

Westwing

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 8x
  • 3x
  • 0x
  • 1x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie