Dnes je 23.apríla 2024, meniny má Vojtech

Inteligentná domácnosť – komfort a futuristický vzhľad

Inteligentná domácnosť alebo smart home predstavuje jednu z možností ako vylepšiť vzhľad a fungovanie vašej domácnosti. Takéto prístrojové vybavenie pozostáva z viacerých komponentov, ktoré sa vzájomne prepájajú. Dokážete ich ovládať hlasom, aplikáciou, prípadne príslušným ovládačom. Inteligentná domácnosť sa pritom vzťahuje na ovládanie osvetlenia, elektroinštalácie, termostatu, zámkov dverí, či kamery. Ako takýto systém funguje a ktoré zaujímavé produkty si môžete zadovážiť do vášho inteligentného domova?

Ako funguje smart home systém?

Na začiatok pri vytváraní systému inteligentnej domácnosti je potrebné disponovať kvalitným internetovým pripojením. Zároveň všetky zariadenia, ktoré fungujú na takomto princípe si vyžadujú prístup k aplikácii, ktorú je potrebné nainštalovať na telefón alebo tablet. To bude aj základný ovládač pre fungovanie vašej domácnosti, pričom ho viete využívať aj na diaľku. Široké spektrum inteligentných produktov nájdete na Alza.

Ďalší krok, ktorý je potrebný pre dosiahnutie funkčnosti tohto systému je integrácia jednotlivých produktov do systému Google Home, Apple HomeKit alebo Amazon Alexa. Do systému inteligentnej domácnosti pritom môžete zaradiť rôzne druhy bezpečnostných prvkov alebo prvkov s primárnym účelom zabezpečenia komfortu. Medzi bezpečnostné inteligentné komponenty patria napríklad inteligentné zámky, videokukátka, či videozvonky.

Komfort je pri využívaní nášho domova prvoradý. Ten vám môžu zabezpečiť funkcie ako napríklad inteligentné vykurovanie, ktoré závisí aj od spôsobu vášho vykurovania. Teplotu pritom môžete regulovať na diaľku. Rovnako sa tento systém dá využiť aj na ovládanie domácich spotrebičov, osvetlenia, či na použitie inteligentných hlasových asistentov.

Inteligentná domácnosť – zaujímavé produkty

Medzi zaujímavé inteligentné produkty do vašej domácnosti patrí napríklad inteligentný kvetináč. Jednoducho si ho prepojíte s telefónom a môžete vašej rastlinke nastaviť ideálne podmienky pre pestovanú rastlinku. Zároveň získate aj veľa tipov a trikov na pestovanie. Zaujímavým bezpečnostným smart doplnkom je aj sada domáceho videotelefónu, ktorá funguje ako domáci videovrátnik. Pre vašu úspornú domácnosť môže byť skvelým pomocníkom spínací modul s meraním spotreby.

Beevam

beevam
redakcia
Email redakcia

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie