Dnes je 19.apríla 2024, meniny má Jela

3 jednoduché tipy, ako vytvoriť dizajnový študijný kútik pre deti

Vašim deťom sa nechce učiť a robiť si domáce úlohy? Pre nepokojné malé mysle môže byť učenie únavnou činnosťou a väčšina detí by sa radšej hrala, než by si mala sadnúť ku knihám. Vytvorenie pútavého, zábavného, živého a pohodlného študijného priestoru vo vašom byte alebo dome nielen, že prispieva k ich motivácii, ale navodzuje aj správnu náladu. Navrhnite a vytvorte preto doma priestor, v ktorom bude pre vaše dieťa čas strávený štúdiom potešením a už ho nikdy nebudete musieť otravovať, aby dokončilo domácu úlohu načas!

1. Vytvorte naozaj osobný priestor

Všetko, čo mladšie deti potrebujú, je stôl, stolička a nejaký priestor na uloženie kníh, hračiek a písacích potrieb. Dôležité je, aby tento priestor patril im, aby získali pocit vlastníctva. Dajte im preto samostatný stôl, na ktorom môžu kresliť alebo písať, držiaky na ceruzky a pastelky, ale aj poličku na knihy a zošity. Odovzdajte im zodpovednosť za odloženie kníh a čistotu tohto priestoru. Zapojte ich tiež do prípravy a výzdoby tohto kútiku. Snažte sa vytvoriť študijný priestor, ktorý bude priateľský, teplý a príjemný. Pohrajte sa s dizajnom, vyzdobte ho kresbami vášho dieťaťa a nebojte sa ani jasných a farebných nábytkových akcentov. Farby ovplyvňujú náladu, preto by detský kútik rozhodne nemal byť čierno-biely.

2. Vytvorte správnu atmosféru

Tento priestor je miestom, ktoré má dieťaťu evokovať školu, obzvlášť pokiaľ sa učí iba doma. Nástenná tabuľa umožňuje jednoduché doučovanie, zatiaľ čo úhľadný a jednoduchý stôl a stolička môžu byť v tomto mieste nahradené teplým kobercom alebo dizajnovou kožušinou. Vaše dieťa si tak môže sadnúť na zem a pohodlne vás alebo doučovateľa pozorovať. Navyše, tieto doplnky vyzerajú v priestore naozaj štýlovo.

3. Dbajte na primerané osvetlenie a konektivitu

Vaše deti potrebujú dostatok svetla, aby mohli sústredene študovať. Postaviť pracovný stôl pred okno, ktoré prepúšťa prirodzené svetlo, je dobrý nápad, ale uistite sa, aby výhľad von vaše dieťa príliš nerušil. Ak sa bude počas písania domácich úloh pozerať na kamarátov, ktorí sa vonku hrajú, pravdepodobne ho nedonútite učiť sa, ani keby ste vytvorili ten najlepší priestor na svete. Nezabudnite na stolnú lampu, ktorú využijete najmä na jeseň a v zime. Tá môže zároveň dodať priestoru atmosféru. Vyberte si preto napríklad nejaký dizajnový kúsok s motívmi prírody.  

V súčasnosti deti čoraz viac využívajú v škole aj notebooky alebo tablety a učia sa za pomoci rôznych aplikácií. Je preto potrebné aj dobré pripojenie na internet. V neposlednom rade je dôležité aj zabezpečiť správne sedenie, najmä ak sa vaše dieťa učí online, alebo navštevuje online kurzy. Tu pomôže detská rastúca stolička, ktorú si môže prispôsobiť výške stola, ale aj svojim vlastným preferenciám. Farebne ju môžete doladiť do zvyšku interiéru.

Beevam

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 7x
  • 1x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie