Dnes je 28.marca 2024, meniny má Sona

Pre krásny interiér vášho auta: Vráťte koženým sedadlám život!

Kožené sedadlá v aute pôsobia skutočne štýlovo. Nevýhodou však je, že sa časom môžu znehodnotiť a stratiť ten správny šmrnc, ktorý od nich očakávame. Čo s tým?

Buďte o krok napred

Koža v aute je snom nejedného milovníka áut. Ak chcete, aby vyzerala skvelo aj po rokoch používania, mali by ste vedieť, ako sa o kožené sedačky v aute správne starať. Samozrejmosťou by mal byť predovšetkým čistý interiér vášho auta. Snažte sa vždy čo najskôr povysávať omrvinky a nečistoty, ktoré by kožené sedadlá mohli poškriabať a znehodnotiť. Najlepšie urobíte, ak si z vysávania vášho auta spravíte príjemný rituál.

Rovnako netreba zabúdať aj na čistenie sedadiel vlhkou handričkou napustenou špeciálnym prostriedkom na čistenie kožených sedačiek. Okrem toho by ste mali sedadlám z kože dopriať ochranu v podobe ochranných voskov a impregnácie.

Čistenie kože v aute nezaberie veľa času a odmenou vám bude neustále čistý a žiarivý interiér.

Keď už je neskoro

Ak ste podcenili starostlivosť o kožené sedačky alebo sa časom na nich vytvorili nevzhľadné praskliny, je čas na ich renováciu. Mnohí tento krok nechávajú na odborníkoch, ktorí majú s renováciou kožených sedačiek skúsenosti. Ak však patríte do skupiny ľudí, ktorí si na opravu kožených sedadiel trúfajú aj sami, dôkladne sa pripravte.

V prvom rade by ste mali rátať s tým, že nepôjde o pár minútovú záležitosť. Ak je na kožených povrchoch vo vašom aute viacero nedokonalostí a prasklín, vyhraďte si dostatok času na ich opravu. Následne na vás čaká nákup toho správneho náradia a prostriedkov. Akonáhle budete mať všetko pripravené, môžete sa pustiť do práce.

Prvým krokom by ste mali sedadlá zbaviť hrubej špiny pomocou vysávača. Následne prichádza na rad dôkladné čistenie špeciálnym prostriedkom na čistenie kože a kožených povrchov. S pomocou jemnej kefy a spomínaného prostriedku krúživými pohybmi sedačky vyčistite. Povrch utrite suchou handričkou a nechajte dôkladne uschnúť.

Až teraz začína tá pravá alchýmia. Buďte ale trpezliví, oprava kože v aute je proces, ktorý si vyžaduje váš čas i maximálnu pozornosť. V špecializovanom obchode si zadovážte tmeliace lepidlo a farbu, ktorou vyplnené praskliny pretriete.

Jemným štetcom vyplňte praskliny v koži a nechajte ho zaschnúť. Jemnou leštičkou odstráňte prebytočnú vrstvu lepidla a naneste farbu. Aby výsledok vyzeral čo najprirodzenejšie, použite malý štetec a s farbou pracujte veľmi opatrne.

Keď je všetko opravené a zaschnuté, opäť nezabudnite na ochranu kože voskom a impregnáciou a užívajte si krásny interiér vášho auta.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie