Dnes je 20.apríla 2024, meniny má Marcel

Ako si vybrať ten správny, výškovo nastaviteľný stôl?

Celodenná práca za štandardným stolom obmedzuje vaše možnosti v kontexte efektivity, produktivity a ergonómie. Stôl s nastaviteľnou výškou vám umožní plynule prechádzať zo sedu do stoja tak často, ako potrebujete. Tým dokážete eliminovať bolesť chrbta, stres a únavu. Zároveň sa zlepší držanie tela a sústredenie počas celého dňa. Ako vybrať vhodný rastúci stôl pre vaše potreby?

Atribúty, ktoré je pri kúpe potrebné zvážiť

  • Požiadavky na priestor – musíte sa uistiť, že vybraný nastaviteľný stôl sa zmestí do dostupného priestoru. Výhodou je, ak si dáte takýto stôl vyrobiť na mieru – pracovný, detský či kancelársky zdvižný stôl. 
  • Nosnosť – budete sa chcieť uistiť, že stôl unesie váš počítač a hmotnosť všetkých predmetov, napr. knihy, fascikle a iné veci, ktoré by ste mohli mať na stole uložené.
  • Funkčnosť – zamerajte sa aj na doplnkové funkcie, ktoré potrebujete a vyhovujú spôsobu vašej práce. Môže ísť napríklad o pamäťový ovládač nastaviteľného stola.
  • Cenové rozpätie – mali by ste si vybrať stôl, ktorý je v rámci vášho rozpočtu –  taký, ktorý ponúka dobrý pomer ceny a kvality. Urobte si poriadny prieskum trhu.
  • Hmotnosť – presvedčte sa, že stôl je sám o sebe dostatočne ľahký na to, aby ste ho mohli premiestňovať, nastavovať a manipulovať s ním.
Stôl
Zdroj foto: Pixel-Shot on Shutterstock.com

Ako si udržať pohodlie pri práci za rastúcim stolom

Pri hľadaní výškovo nastaviteľného stola sa uistite, že ste našli model, ktorý ponúka rôzne funkcie stolovej dosky. Mať dosku, ktorá je mäkšia alebo materiál povrchu, ktorý je protišmykový, môže mať pri dlhých hodinách práce veľký význam. Ďalšia vec, na ktorú treba pamätať, je zaobstarať si stôl, ktorý má stabilný rám. Ak sa váš stôl pri práci trasie alebo hýbe, môže to spôsobiť zvýšenú záťaž vášho tela a vytvoriť nebezpečné pracovné prostredie.

V neposlednom rade sa uistite, že ste si vybrali stôl, ktorý je vybavený rôznym príslušenstvom a funkciami. Príslušenstvo, ako je napríklad odkladacia plocha na klávesnicu, dodatočný priestor na dokumenty a systémy na vedenie káblov, vám môže spríjemniť prácu pri stole.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 6x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie