Dnes je 29.marca 2024, meniny má Miroslav

Potrebujete upratať svoju garáž? Takto to pôjde jednoducho

Letná dovolenka slúži v prvom rade na oddych. No vo väčšine domácností sa v tomto období dejú aj veľké rekonštrukcie, upratovanie aj zabudnutých kútov, či už v obytnom priestore, na záhrade alebo v garáži. A tá posledná možnosť v zozname býva typickým dovolenkovým projektom. Aj vás to čaká tento rok? Máme pre vás niekoľko praktických tipov.

Garážové dvere
Zdroj foto: Freepik.com

Čistý základ

Hovorí sa, že trvalé veci je možné vybudovať iba na čistom a stabilnom základe. Nie je tomu inak ani v prípade oživenia garáže. Pokiaľ ako prvý krok plánujete obnovenie stien, je to vynikajúci nápad. Okrem primárneho účelu vás to donúti aj upratať medzi svojimi vecami, pretože pred natieraním pravdepodobne budete musieť všetko vyniesť z garáže.

Najprv úplne odstráňte opotrebovanú vrstvu farby pomocou brúsneho papiera alebo brúsneho stroja, inak sa vám nepodarí naniesť novú vrstvu rovnomerne. Toto je možno časovo najnáročnejší krok, ale pri dobrom plánovaní to určite zvládnete.

Pri maľovaní garážových dverí sa odporúča najskôr naniesť základný náter pre lepšiu priľnavosť. Tento krok vám zabezpečí nielen krajší, ale i odolnejší výsledok.

Maľovanie steny
Zdroj foto: Freepik.com

Pozor na vlhkosť

Ak sa v garáži nahromadí voda (či už dažďová alebo sneh roztopený z auta), odstráňte ju čo najskôr. Dôležitým opatrením je aj vetranie. Malo by sa to diať pravidelne, ale iba v suchom počasí. Taktiež si dávajte pozor na to, aby ste vo svojej garáži neuskladňovali veci citlivé na vlhkosť, ako napríklad záhradné hnojivo alebo cestnú soľ v otvorených vreciach. To všetko je dôležitou prevenciou vzniku plesní.

Vlhkosť v garáži je mnohokrát spôsobená záplavami alebo silnými daždivými obdobiami. Neustále stúpanie podzemnej vody vedie k vlhkosti v pôde, a to priamo pod základom a budovou. Vlhkosť presakuje do podlahy a hromadí sa v nej. Najlepším riešením proti tomuto problému je prevencia. Dlažba do garáže je vyrobená práve do prostredia, ktoré nie je tak chránené pred vplyvmi vonkajšieho prostredia, no zároveň disponuje vysokou zaťažiteľnosťou pre bezpečné parkovanie. Ak hľadáte vynikajúci pomer kvality a ceny a rovnako vám záleží aj na dizajne, určite navštívte internetový obchod Kachlickovo.sk.

Kladenie dlažby
Zdroj foto: Freepik.com

Podlaha nie je polica

Všetko by malo mať svoje presné miesto. Keď začnete ukladať veci na podlahu, len veľmi ťažko zastavíte hromadenie zbytočných vecí, zároveň veľmi rýchlo stratíte prehľad. Ak nemáte police alebo skrine, určite si nejaké zabezpečte. Odkladanie vecí začnite od stredu – na stredných policiach a najbližšie k stredu garáže (čiže na okrajoch políc) by sa mali nachádzať najfrekventovanejšie položky. Letné pneumatiky počas zimy teda budú vzadu a čo najvyššie/najnižšie. Tu by sme chceli poznamenať, že poriadok v garáži podporuje kvalita jednotlivých vecí. Pokazené, hrdzavé, zničené predmety vzbudzujú dojem neustáleho neporiadku. Veď si to len predstavte. Popraskané pneumatiky na očiach by vás len frustrovali, kým pohľad na pevné, spoľahlivé a starostlivo vyrobené kúsky vás poteší pri každom príchode do garáže. Ak ste ešte také stále nenašli, navštívte internetovú stránku Oponeo.sk.

Vysávanie auta
Zdroj foto: Freepik.com

Kreativite sa medze nekladú

A to ani v garáži. Využite aj vertikálny priestor. Bicykle alebo lyže sa perfektne hodia na stenu alebo môžu visieť pokojne aj zo stropu. Postačí vám lano s závitovkou. Môžete to vyriešiť aj jednoduchšie. Do steny navŕtajte háky, ktoré udržia bicykel, skateboard alebo iné športové vybavenie.

Tvorivé, zároveň veľmi praktické riešenie ponúka jednoduchý magnetický pásik. Keď ho nalepíte na okraje políc, ponúkne vám to ďalší ukladací priestor, navyše s absolútne ľahkým prístupom a možnosťou bleskového odkladania kovových predmetov.

Drobné veci (skrutky, klince) môžete skladovať v prázdnych PET fľašiach, sklenených pohárikoch na lieky alebo kľudne aj v prázdnych a poriadne vyčistených konzervových nádobách. Je to ekologické, ale aj pohodlné a ekonomické, keďže nemusíte kupovať veľkú hromadu rôznych úložných boxov.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 4x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie