Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Na čo sa zamerať pri výbere montérok na práce okolo domu?

Pre mnohých ľudí sú montérky niečo, čo si obliekajú vždy, keď sú v práci. Rozhodne však nejde o odev, ktorý nemá iné využitie ako to v práci. Kvalitné montérky využijete aj doma, obzvlášť ak bývate v rodinnom dome.

Nepotrebujete montérky do špeciálneho prostredia, ale rozhodne zvážte materiál

Či už rekonštruujete strechu a potrebujete odev, ktorý budete mať na sebe pri pokladaní kvalitnej strešnej fólie, alebo chcete pri pravidelných prácach v záhrade nosiť aj niečo iné ako staré tepláky a tričko, montérky sú ideálnou voľbou. Ako si však vybrať také, v ktorých sa budete cítiť komfortne?

V prvom rade je potrebné zvážiť prostredie, v ktorom budete montérky nosiť. Keďže hovoríme o prácach na dome a v záhrade, nepotrebujete žiadne špeciálne prevedenia. Klasické univerzálne montérky budú to, čo hľadáte.

Nasleduje výber materiálu. Väčšinou sa montérky vyrábajú z rôznych kombinácií bavlny a umelých vláken. Tu je najlepšie riadiť sa tým, že si montérky jednoducho „ohmatáte“ a zistíte, ako na vás rôzne materiály budú pôsobiť na dotyk. Ak by sme vám predsa mali dať aj konkrétnejšiu radu, hľadajte montérky s prímesou elastanu. Vďaka nemu budú montérky pružnejšie a nebudú vám vadiť pri žiadnom pohybe.

Typ, veľkosť a rôzne detaily

Na výber budete mať z viacerých typov montérok. Môžu byť buď do pása, s trakmi, alebo si môžete kúpiť rovno montérkový komplet, či kombinézu. Tu budú rozhodovať hlavne vaše subjektívne preferencie.

Samozrejmosťou je vybrať si správnu veľkosť. Radšej si pri kúpe vyskúšajte jednu, či dve veľkosti naviac, ako by ste neskôr mali zistiť, že pri niektorých činnostiach sú pre vás montérky nepohodlné kvôli nesprávnej veľkosti.

Na záver sa zamerajte ešte na rôzne detaily, ktoré majú vplyv na praktickosť, či komfort montérok. Napríklad, ak často robíte niečo na kolenách, rozhodne by ste si mali vybrať montérky, do ktorých je možné vložiť nákolenníky.

Zdroj titulnej foto: Claudio Lucca on Shutterstock

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 1x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie