Dnes je 28.apríla 2024, meniny má Jarmila

Toto by ste mohli stihnúť ešte predtým, než udrú extrémne horúčavy

Leto už pomaly ale isto klope na dvere, a s ním sa nám otvára neskutočný počet možností. Môžeme relaxovať na záhrade, chodiť na výlety, užívať si grilovačky, opekačky v kruhu najbližších, dovolenky a mnoho ďalšieho. Je tu ale pár vecí, ktoré by ste ešte mohli stihnúť pred tým, než udrú extrémne horúčavy.

Ešte stále jazdíte na zimných?

Možno sa ešte aj tu stále nájdu oneskorenci, ktorí si dávajú na čas. Pokiaľ k nim patríte aj vy, a ešte stále jazdíte na zimných pneumatikách, verte, že to nie je jeden z tých najlepších nápadov. Jazda na zimných pneumatikách v lete nie je vhodná, pretože zvyšuje spotrebu paliva a vedie k zbytočnému opotrebovávaniu. Pre bezpečnosť a optimálnu jazdu je vždy lepšie mať vhodné letné pneumatiky, ktoré sú navrhnuté na toto obdobie a zvládajú vyhriatu vozovku.

Chcete zmenu? Pustite sa do prerábky!

Láka vás zmena vo vašej domácnosti? Pustite sa do toho ešte pred tým, ako bude viac než 35 stupňov. Príjemné teploty pod 30 stupňov sú vhodné na to, aby ste vykonávali akékoľvek zmeny vo vašej domácnosti. Môžete maľovať, reorganizovať, stavať a čokoľvek iné. Myslite však na to, že pokiaľ sa pustíte do prerábky, môže hroziť aj riziko výpadku prúdu, preto majte pripravený záložný plán elektrocentrály, vďaka ktorému budete môcť použiť záložný zdroj elektrickej energie, čo vám umožní v prácach pokračovať. Pokiaľ žijete na dome, určite sa na vašom dvore bude veľmi krásne vynímať altánok (ak ho samozrejme ešte nemáte). Je to skvelý priestor ako stráviť čas so svojimi najbližšími pri rôznych opekačkách, grilovačkách, gulášových stretnutiach a podobne. Pokiaľ ste aj vy milovníci opekania či grilovania, môžete si zaobstarať prenosné ohnisko na opekanie, ktoré budete môcť použiť kedykoľvek a kdekoľvek budete chcieť. Užívajte si tento čas s vašou rodinou a priateľmi, pretože tieto chvíle sú na nezaplatenie.

Zaobstarajte si klimatizáciu

Ak chcete zvládnuť horúčavy v pohodlí vášho domova bez problémov, určite by ste mali zvážiť aj kúpu klimatizácie. Mali by ste to však stihnúť ešte pred tým, než udrú tie najväčšie horúčavy. Jednak je to aj preto, že kvalifikovaní odborníci, ktorí vám klímu budú inštalovať majú v lete veľmi veľa práce, a z druhej strany aj preto, aby ste si už počas toho najväčšieho tepla mohli tento spotrebič jednoducho zapnúť a užívať si príjemné teploty. Majte však na pamäti, aby ste priveľmi neznižovali teplotu pomocou klimatizácie, pretože prechody z chladného interiéru do rozhorúčeného exteriéru vám nebudú robiť dobre na zdravie.

Pustite sa do poriadneho upratovania

Upratovanie je pre mnohých ľudí veľmi veľkým postrachom, a povedzme si úprimne, asi drvivá väčšina z nás si túto aktivitu neužíva. Aj keď všetci vieme, že dom by si z času na čas zaslúžil umyť fasádu, vyčistiť poriadne strechu, pokosiť dvor, postarať sa o rastliny a tak ďalej. Interiér si zas pýta kvalitné umývanie, tepovanie kobercov, sedačiek, svedomité povysávanie či utretie prachu. Takto by sme mohli pokračovať aj ďalej. Aspoň z času na čas obetujte svoj čas a venujte sa aj poriadnemu veľkému upratovaniu, ktoré bežne každý víkend nerobíte. Zbavte sa starých vecí, ktorých ste sa už minimálne rok-dva nedotkli a doprajte si viac priestoru. Pokiaľ vlastníte firmu, nezabudnite ani na poriadne upratovanie firemných priestorov, aby ste pre svojich zamestnancov zabezpečili čisté a príjemné pracovné prostredie.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 7x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie