Dnes je 28.apríla 2024, meniny má Jarmila

Krytiny na strechu a moderné ploty: Poznáte súčasné trendy?

Keď je reč o stavbe alebo prerábke, jednou z najdôležitejších otázok je to, akú krytinu na strechu zvoliť. Ide totiž o jeden z kľúčových stavebných prvkov, ktorý zabezpečuje nielen ochranu domu, ale tiež poskytuje príjemný vzhľad.

V dnešnej dobe je rozmanitosť materiálov na trhu skutočne široká, preto je výber tej správnej krytiny veľmi podstatný. Aj keď neustále vznikajú nové materiály a druhy strešných krytín, nájdeme také, ktoré patria dlhodobo k tým najobľúbenejším.

Krytiny na strechu, ktoré aktuálne vládnu

V dnešnom článku sa nebudeme venovať solárnym krytinám na strechu či zeleným strechám. Aj keď ide o pomerne veľký trend, stále ho využíva len malé percento ľudí. Posvietime si na materiál, ktorý pri stavbách posledné roky dominuje najviac. Je ním spojenie plechu a škridly, teda plechová škridla.

Výhody plechovej strešnej krytiny

Krytiny na strechy z plechu, respektíve plechové krytiny, patria jednoznačne k najčastejšie používaným. A to najmä na obytných domoch, verejných a cirkevných budovách. Plechová krytina má dve veľké výhody oproti iným materiálom – nízku hmotnosť a rýchlu montáž. No pamätajte, že aj tento typ strechy má svoje úskalia, a to najmä v prípade zlej a neodbornej montáže. Preto pri výbere firmy, ktorá vám plechovú škridlu vyrobí a namontuje, stavte na vysokú odbornosť a profesionalitu. Tu sa skutočne oplatí nešetriť a vybrať si kvalitu.

Ak si myslíte, že plechová strešná krytina nevyzerá dobre, vyvedieme vás z omylu. Každej budove a domu dodá veľmi trendy a moderný vzhľad, pričom sa hodí na rôzne typy stavieb. Bungalov, veľký rodinný poschodový dom či škola? Všetky budú s plechovou škridlou vyzerať perfektne. Podľa toho, akú farbu krytiny zvolíte, môžete budove dodať elegantný, minimalistický aj tradičný nádych.

Práve spoločnosť Blachotrapez vám ponúka okrem najkvalitnejších materiálov a profesionálnej montáže rôzne farby škridlových krytín s polyesterovou či hliníkovou povrchovou úpravou. Môžete si teda vybrať z rôznych variácií prevedenia presne takú strechu, ktorá vášmu vkusu ulahodí najviac.

Keďže najväčšou výhodou plechovej škridly je jej výnimočne nízka hmotnosť, takáto strecha nebude nadmerne zaťažovať a narúšať konštrukciu celej budovy. Čo to v praxi znamená? Váš dom bude mať vďaka plechovej streche oveľa dlhšiu životnosť. A to sa z ekonomického hľadiska skutočne oplatí. No a spomenúť musíme ešte jednu z výhod plechovej krytiny, a to jednoduchú, respektíve žiadnu údržbu.

Plechová strecha si zároveň vyžaduje aj bočné oplechovanie strechy, na čo sú potrebné rôzne strešné doplnky a klampiarske výrobky. Aj tu vám radíme, aby ste sa s výberom neuponáhľali. Ide totiž o viditeľné časti, ktoré dopĺňajú celkový vzhľad a krásu strechy.

Plechový plot ako ideálna voľba k plechovej streche

Túžite po tom, aby váš dom aj jeho okolie spolu perfektne ladili a boli spolu kompaktné? Nepoznáme lepší spôsob ako zvoliť si plechovú krytinu a zároveň plechový plot. Ideálne v rovnakej farbe. Pokiaľ máte radšej moderný vzhľad a minimalizmus, vášmu vkusu ulahodia plotové systémy GARD, ktoré vám dodajú silný pocit bezpečia.

No firma Blachotrapez myslí aj na tých, ktorí majú radšej klasický nadčasový štýl. Preto v ich ponuke odteraz nájdete aj plechové ploty vyrábané z lamiel, ktoré budú dokonale ladiť s okolitou architektúrou a zvýraznia charakter domu. Tento typ plotu je výnimočne odolný a má univerzálne konštrukčné riešenie.

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 1x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie