Dnes je 03.mája 2024, meniny má Galina

Top 3 reštaurácie v meste Zvolen: tu sa určite dobre najete!

Nielen krásou je človek živý, ale treba myslieť aj na svoje brucho. My v redakcii o tom dobre vieme a preto sme pre vás zostavili rebríček obľúbených reštaurácií, kam sa chodíme najesť my, keď zablúdime do mesta Zvolen. Zvolen počtom obyvateľov či rozlohou určite nepatrí k najväčším na Slovensku. A predsa v posledných rokoch ,,valcuje“ kvalitnými reštauráciami aj gastronómiu veľkomiest. Kde vám ponúknu neskutočné chutné jedlo ,,zaobalené“ do príjemného prostredia a pripoja k tomu vždy úsmev a dobrú náladu? Tu sú naše najobľúbenejšie gastropodniky vo Zvolene.

Little Bali

Nápad prepojiť štyri hlavné balijské elementyjedlo, masáže, umenia a jogupod jednu strechu vznikol počas covidu. Slovensko-indonézsky pár Julo a Ajka verili svojmu konceptu reštaurácie a priestorov na oddych ,,neoblomne“ a aj napriek komplikovanejšiemu priebehu rekonštrukcie budovy a následnému dolaďovaniu spustenia prevádzky. Výsledok však určite stojí za to. Už len samotné zariadené miestnosti do vás ,,vdýchnu“ pocit výnimočnosti a kultúrnej krásy tejto vyhľadávanej destinácie. A to ste sa ešte neochutnali ich jedlo. Reštaurácia Zvolen = Gastronómia v Bistro Little Bali pozostáva zo zdravých surovín a exotických korenín, ktoré keď kombinuje šefkuchár pochádzajúci priamo z ostrova Bali, no, nebudete vedieť prestať. V ala carte či v týždennom menu lístku nájdete pestrofarebné a chutné jedlá, zahrňujúce prevažne ryby, ryžu, morské plody, kuracie a hovädzie mäso, kokosové produkty, a to všetko ochutené koriandrom, škoricou, chilli či exotickým ovocím. Nie je problém zorganizovať rôzne typy akcií, od malej svadby až po teambuilding, kde takýmto výnimočným cateringom zabodujete u všetkých hostí. Túto oázu skvelého jedla a relaxu nájdete hneď pri zvolenskom námestí na ulici Andreja Sládkoviča 9. Ak ste fanúšikom (nielen) exotickej kuchyne, odporúčame Little Bali navštíviť.

BistroChef

Jedným z prvých, ktorí zaviedli reštauráciu fungujúcu na neustále aktualizovanom sezónnom menu na strednom Slovensku je šéfkuchár Erik Volko. Skúsený chefmajster, ktorý pôsobil či už v zahraničí alebo v luxusných hotelových reštauráciách, vždy inklinoval k čerstvosti surovín, lokálnym dodávateľom a produkcii čo najmenšieho odpadu. Koncept BistroChef je postavený na týchto základoch, kde sa jedálniček prispôsobuje ročnému obdobiu a vlastnoručnej výrobe mnohých surovín ako pečivo, cestoviny, domáce burgre, sirupy a iné delikatesy. Okrem denného menu pozostávajúceho z polievky, dvoch hlavných jedál a dezertu, sa po večeroch môžete tešiť na sezónne menu. Veľmi obľúbenou aktivitou pre firmy či skupiny kamarátov je zúčastnenie sa školy varenia, kde sa každý mesiac viete zdokonaliť v nejakej špecifickej gastro téme. Táto reštaurácia v meste Zvolen je situovaná za podchodom na Námestí SNP 27 vo Zvolene.

Season Restaurant

Ako už z názvu vyplýva, reštaurácia sa sústreďuje na sezónny typ varenia, avšak v ponuke nájdete aj celoročné stálice. Tie sú podávané zážitkovou formou, priamo pred hosťami, ktorí sa tak viac dozvedia o trendoch v modernej gastronómii. Koncept ,,Signature“ má za účel odprezentovať svetoznáme jedlá ako cestoviny Cacio e Pepe, Ceasar šalát, Beef Wellington či Tomahaw steak obohatené o pár ďalších ingrediencií, všetky odobrené a ,,podpísané“ šefkuchármi Season. Okrem vychuteného á la carte či denného menu vie reštaurácia ponúknuť prvotriedne dezerty vyrábané vo svojej vlastnej patisserie. Tiež si zakladajú na luxusných ingredienciách: ručne zbieraná hľuzovka, Prosciutto San Daniele, čierne korenie Pepperfield či dvadsať kilogramový ,,bochník“ syra Parmigiano Reggiano.  Ak sme vám narobili chute, zájdite na adresu Námestie SNP 23 vo Zvolene.

Ak ste mali doteraz pocit, že za dobrou gastronómiou musíte vycestovať do zahraničia, mýlite sa. Stačí vyraziť na námestie do Zvolena. Či už európska alebo ázijská kuchyňa vie byť v týchto troch reštauráciách natoľko presvedčivá chuťou a prostredím, že na chvíľu zabudnete, že sa nachádzate ,,len“ na Slovensku. Alebo si rovno vyriešte nové bývanie vo Zvolene – a môžete si tieto chute dopriať aj každý deň – nie zlý nápad, čo poviete?! 🙂

Domča

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 0x
  • 0x
  • 0x
  • 0x

Nie je možné pridávať komentáre.

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie