Dnes je 25.apríla 2024, meniny má Marek

Vedeli ste, ako nás doma ovplyvňujú farby?

Béžová a sivá farba patria skôr k tým neutrálnejším. Dodávajú však príjemný pocit tepla a celkovo priestor zútulňujú. Preto sa vám perfektne hodia najmä do spálne alebo aj do detskej izby – navyše, nemusí vás trápiť či budete mať chlapca alebo dievča, sú to univerzálne farby.

Červená farba v obývačke
Image by diegodiezperez123 on Pixabay

Výrazná červená môže pôsobiť dynamicky a aktívne. Pokiaľ ju použijete na bytové doplnky, bude to vyzerať vkusne a príjemne. Hovorí sa, že červená je farbou vášne, ale stenu v spálni ňou rozhodne nemaľujte – môže to ovplyvniť vašu nervozitu, zvyšuje adrenalín a dokonca má schopnosť aj zvýšiť vašu telesnú teplotu. Červená bude však skvelo vyzerať v obývačke na vašom gauči – v kombinácii s neutrálnou farbou stien, napríklad so sivou si červená rozumie.

Zelená farba v kúpeľni
Image by DarthZuzanka on Pixabay

Prírodná zelená je jednou z najlepších prostriedkov na upokojenie. Nie nadarmo zdobíme svoje domovy kvetmi a zeleňou, jednoducho nám je so zelenou príjemne. Zelená v nás vyvoláva harmóniu, znižuje vašu únavu, ale aj ak ste podráždený, zregeneruje vaše telo aj myseľ. Zelená je ideálnou voľbou pre vašu kúpeľňu, ktorá môže pokojne vyzerať ako ázijské spa, v ktorom budete prežívať pohodu a kde zaručene naberiete nové sily.

Žltá farba v interiéri
Image by DarthZuzanka on Pixabay

Žltá a oranžová sú optimistické farby, ktoré vám vždy zlepšia náladu. Blahodárne pôsobia aj na vaše nervy. Obe farby sú teplé, oranžová dokonca môže zvýšiť aj vašu koncentráciu a odporúčame vám ju umiestniť aj do kuchyne, nakoľko zvyšuje aj chuť do jedla. Žltá je farbou múdrosti, a môžete ňou rozveseliť napríklad aj pracovňu.

Image by DarthZuzanka on Pixabay

Farbou pokoja a jemnosti je modrá. Modrá vás skutočne ukľudní a je dokonca užitočná, aj keď vás niečo bolí. Celkovo má chladivý účinok a v miestnosti namaľovanej na modro, sa budete cítiť bezpečne. Modrá pôsobí priaznivo aj na vaše zdravie, pretože dokáže znížiť váš krvný tlak. Tmavo modrá vyvoláva pocit hĺbky a zamyslenia a naopak svetlý odtieň modrej pôsobí vzdušne a opticky môže zväčšiť vaše priestory. Odporúčame do kúpeľní, spální i obývačiek. Modrú voľbu zaručene neoľutujete.

 

Farby vraj hovoria hlasnejšie než slová. Veríme, že sme k vám prehovorili aj my a že sme vás inšpirovali, aby ste si aj do svojho domova vniesli trochu farieb. Spestrite si váš interiér a vdýchnite mu tú správnu energiu – aby farby na vás pôsobili len pozitívne.  

Lucy

beevam
noprint
Email noprint

Aký bol pre Vás tento článok?

  • 3x
  • 2x
  • 0x
  • 0x

Pridať komentár k článku

Dostávaj najlepší obsah mailom

Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah. Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.

Odosielať
Vyhľadávanie